lauantai 1. marraskuuta 2008

Cafe au Lait

Nyt on yksi unelmani ja suunnitelmani toteutunut! Veljeni maalasi eilen olohuoneeni seinät AIVAN MAHTAVAN värisiksi. Sellaista maitokahvin väriä. Jippii!! Ihanaa!! Täydellistä!! Otin niistä Tikkurilan värilastuista oikean sävyn mallaamalla sohvan väriä, peilin kehyksiä ym. olemassa olevaa värimaailmaa olohuoneessa ja oikea sävy löytyi kuin löytyikin. Sitten vain veli asialle ja valmista tuli. Tikkurilan Symhonyllä maalattiin (vesiohenteinen maali, ei tule yhtään hajuakaan) ja kuivui nopeasti. Yömyöhällä pääsinkin sitten sisustamaan hiukan uuteen uskoon. Samalla riisuin olohuoneesta kaikkea pientä tilpehööriä pois ja kuva selkeni huomattavasti. Uudet kehykset puuttuvat vielä seiniltä ja pari grafiikkaa, jotka saavat uuden paikan. Esittelen ne, kun saan naputettua ne seinälle. Kyllä on piristävää, kun saa vähän väriä ja selkeyttä elämään =DLukunurkkaus. Tuo funkkis-tuoli on löytänyt muutama vuosi sitten uuden kotinsa meiltä. Tuoli nökötti Lieksalaisen kirpputorin pihalla, hyvin edulliseen hintaan. Oli sen verran elämää nähneen näköinen, karsea verhoilu ja vielä karseamman lakatut koivunväriset puunojat. Mutta tuolin muoto houkutteli. No, me sitten reippaina likkoina Muorin kanssa annettiin tuolille uusi elämä. Puunojista lähti lakat ja tilalle tuli puuvaha. Verhoilukangas löytyi Kuopiosta jostain kangaskaupasta ja siitä sitten näpertelimme uuden asun tuolille. Uusi elämä maksoi muistaakseni n. 30 euroa yhteensä. Ei paha hinta kauniin mallisesta tuolista, jossa on erinomaista istua.


Siirin kanssa olemme olleet keskiviikosta saakka sisätiloissa kun Siirille pukkasi jostain kuumeen ja kurkkukivun. Onneksi on ollut käsityömateriaalia, sillä kaikkea uutta on tullut loihdittua sisätiloissa kökkiessä. Sen verran piti poiketa Tikkurilassa ostamassa lisää matonkudetta, kankaita ja nappeja. Sattui löytymään pilkullisia kankaita kilolaarista. Päätin sitten ostaa ne kaikki.Tinylle tiedoksi, että meinasin jo innostua tuon punaisen pilkkukankaan kanssa, kun sen huomasin. Kävit oitis mielessäni, mutta kangas on liian "lerppua" pöytäliinaksi ja tuo palakin on aivan liian pieni. Jatkamme siis etsintöjä =D Saa nähdä mitä kehittelen tästä pilkkuvarastosta...

5 kommenttia:

 1. Kyllä tulee hyvä mieli, kun onnistuu valitsemaan oikeat värit niin, että voi olla lopputulokseen tyytyväinen! Kivan värinen seinä!

  Ihania nuo pilkkukankaat!

  VastaaPoista
 2. Voin kuvitella miten ihana tunne kun unelma toteutuu =) Erittäin hyvän värin olet valinnut. Itsekin yritän nyt ihan innoissani etsiä uusia ja mieleisiä verhoja olohuoneeseen. Tyttö sai minut kommenteillaan innostumaan, kun näki Hemtexin mainoksen. Haluaisi lisää tyynyjä ja paljon kynttilöitä =D Kaunis tuoli ja ihastuttavia kankaita!

  Vastailen tänne tuosta pakkasefektistä;
  saat sitä valkoisella tekstiilimaalilla johon kastat kuivan siveltimen. Pyyhi sivellintä paperiin niin, että vain vähän väriä jää siihen. Maalaa siveltimellä edestakaisin liikkein.
  Ystävältä sain vinkin käyttää tomusokeria =)

  VastaaPoista
 3. Samanlaisia tuoleja meilläkin pari kappaletta löysin kirpparilta.Oliko uuden elämän antaminen hankalaa?En ole kovin kätevä ja mielessäni on käynyt verhoomo...
  Rennon näköistä!

  VastaaPoista
 4. Siirille pikaista paranemista! täällä samaa ilmassa, kurkkukipua ja kuumetta, toistaiseksi vain yhdellä pojalla..

  Minä tosiaan jo naulitsin katseeni pallokankaisiin, ihania!! harmillista kun ei nyt mistään löydy paksumpaa versiota, KIITOS sinulle kovasit kun olet jaksanut minuakin ajatella! ♥

  tilasin peekaasta juuri vähän sellaista ohkaista puuvillaista pallokangasta, ihan jouluisiin käsitöihin vain, ei sekään ole pöytäliinaan sopivaa. Ihmeen vaikea tehtävä onkin löytää paksumpana tuota kuosia!

  TOdella kauniilta näyttää uusi väri seinillänne. :) onnistunut valinta toden totta! se tekee kyllä aivan uuden ilmeen. Minä täällä tuskittelen vain tosi huonokuntoisten vuokra-asunnon tapettiseinien kanssa, ARGH!!! noh, eiköhän niitä nyt jaksa katsella siihen saakka, kun se oma asunto joskus jostain löytyy!

  VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!