sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Kesäpäivän puuhia

Tänään ollaan Siirin ja Vaarin kanssa laitettu Muorilan puutarhaa. Käytiin aamutuimaan eri puutarhoilla ostoksilla. Istutimme leikkimökin eli Villa Auringon sisääntulon molemmille puolille valkoiset salkoruusut, Siirin kanssa kylvimme leikkimökin kukkapenkkiin kehäkukkia ja silkkikukkia, yksi ryhmäruusu piti vaihtaa kun edellinen "Nina Weibull" oli kylmettynyt ja sitten ihan uusia tuttavuuksia eli Kultasadepuita pari kappaletta kaivettiin myös maahan. Puun kukat kukkivat nyt ja tuoksu on todella hento ja hurmaava.

Backaksen puutarha halusi eroon Äitienpäiväruusuista, joten ne myytiin euron kappalehintaan. Tosi komeita, puolen metrin korkuisia ruusuja. Nyt niitä on sitten mun parvekkeella useampi kappale.

Osaisiko joku kertoa miten saisin nämä pysymään sitten talven yli hengissä?

Valkoiset petuniani ovat ihan villiintyneet. Näyttävät viihtyvän paahtavalla parvekkeellani.


Iltapuhteena ompelin ruusuisen tyynynpäällisen. Nuo siksak-nauhat ovat tositosi kivoja. Niillä saa helposti näyttävyyttä yksinkertaisiinkin ompeluksiin.

Eilen sain oppia pikkusiskolta hatun teon suhteen. Tällaisen hellehatun värkkäsin Siirille. Siinäkin on lipan reunassa oranssia siksak-nauhaa.


Nyt huomaa, että on ollut koko päivän ulkona, kun poskipäitä kuumottaa ja huulia kihelmöi. Ihana KESÄ!

5 kommenttia:

 1. Kiva myssy! Minä en osaa neuvoa ruusujen kanssa. Meillä ne selviävät vain pihassa pitemmän aikaa... Maahan istutettuna;)

  VastaaPoista
 2. Ihania ompeluksia! Mistä tuollaisen hatun kaavan saisi, et sitä tohtisi postauksessa julkaista..? Minä olen myös pistänyt äitienpäivä ruusut maahan, toisinaan olen saanut iloita kukinnasta toisenakin kesänä, viime vuotiselle kävi huonompi tuuri.

  VastaaPoista
 3. Ihania puuhasteluja, ihailen ahkeruuttasi! :) Upea tyynynpäällinen ja hattu! Minulta löytyy samanlainen pöytäliina. ;) Ruusujen kanssa olen huono, joten en osaa neuvoa... Ihanaa viikonloppua! :)

  t. Iippa

  VastaaPoista
 4. Sinäpä sen sanoit ihana KESÄ!

  Hyvä kun ostit loput ruusut itsellesi!:)hih!

  Kaunista kaunista ja kiitos kauniista sanoistasi, oli ilo!

  hmm ruusut olen saanut talvehtimaan ja toisinaan en , mutta kantsii yrittää,lumi on paras suoja, mutta kun olivat noin edullisa, niin joskos ensi vuonnakin voisit käydä kurkistamassa, ja tehdä samoin edulliset ostokset.

  Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 5. Ihan kesä on tosiaan alkamassa!
  Ihania ompeluksia olet tehnyt. Hattu on tosi kiva.

  No, nyt sinulla on oikea ruusutarha. En osaa neuvoa niissä,monet ovat istuttaneet ne maahan.
  Kiva, kun petuniat viihtyvät ja ovat niin kauniin valkoisiakin!

  VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!