sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Makuuhuoneesta, kevätsiivousta ja ARVONTA

Olen hullaantunut kaikenmaailman kyltteihin, teksteihin ja sabluunoihin. Tässä olis makuuhuoneessani olevia palasia aiheeseen liittyen.




Nämä tikkaat ovat yksi parhaimmista sisustusostoksistani ikinä! Tuossa roikkuu milloin mitäkin. Nyt siinä näyttää olevan pitsinen peitto.

Vekkari, mikä ei herätä. On vain koristeena, kun on rikkinäinen...mutta niin suloinen.

N= Night
Ja makuuhuoneesta kevätsiivousten pariin. Oletko jo aloittanut kevätsiivot? Mitä kuuluu tehdä kevätsiivouksen aikana?
Jätä kommenttia ja kevätsiivousvinkkejä niin arvon kaikkien kesken tällaisen hyvällä tavalla "ikuisen" siivousliinan. Olen taas tehtaillut näitä monessa eri värissä. Itse olen siirtynyt vallan näihin puuvillarätteihin ja unohtanut Wettexit ym. Rätti vain paranee käytössä ja se on helppo pestä aika-ajoin pyykin seassa.

28 kommenttia:

  1. siivous vinkkejä ei taida hirmuisesti olla =) Itse tykkään siivota huone kerrallaan siis perusteellisesti ( pölyt pois, imurointi, mahdollinen huonekalujen siirto paikasta toiseen ja lattioiden pesu ja kun huone tip top niin seuraavaan huoneeseen.....Mielummin siivoan vielä ihan rauhaksisesti eli yksikseni....lapset ja isäntä vek niin hyvä tulee =) Kera ihanan tuoksuisten pesuaineiden <3

    VastaaPoista
  2. no siinä on ainaki kun siivoo niin laittaa samalla lempimusiikkia tms...ja ite joudun tekemään melkoiset psyykkaukset ennen kuin alan tekemään

    VastaaPoista
  3. Voi miten ihania rättejä!!! ♥

    Jaahas, siivousvinkki: No minä olen hullaantunut kloriteen. Sillä saa tummuuntuneet kaakelien saumat (vaaleat siis) valkastua, samoin valkoisen tapetin jos siihen on räiskynyt jotain - minä putsasin punaviinilasillisen vuokra-asuntomme valkoisesta tapetista töpöttämällä sienellä kloritea. Ja valkoisten pyyhkeiden valkaisuun. Muista suojakäsineet!

    VastaaPoista
  4. Siivousvinkkini on että usein ylläpitosiivousta niin suursiivousta ei tarvi kovin usein tehdä... lisäks peilit ja hanat yms kannattaa kiillottaa niin tulee fiksatun näköstä. Puhtaat ikkunat on myös mun top listan kärjessä :)

    VastaaPoista
  5. Minä olen myös tuon säännöllisen ylläpitosiivouksen kannalla, niin ei sitten tarvitse niin kauheita suursiivouksia tehdä. Kevääseen tosin kuuluu ikkunoiden pesua, kun aurinko tuo esiin niiden likaisuuden :)

    VastaaPoista
  6. Ihania rättejä!!!!
    Mitä lankaa käytät noihin?

    Vai siivousvinkkejä: Mäkin olen tuon ylläpitosiivouksen kannalla, vaikka meikän huushollissa se ei kovin hyvin toimikaan, mutta aina voi yrittää.

    VastaaPoista
  7. Siivous on kyllä meikäläiselle melkoista pakkopullaa (kun on niin paljon kaikenlaista mukavampaa tekemistä), mutta siivousvinkkinä voisi toimia se, että kutsuu ystäviä kylään sopivin aikavälein, niin on IHAN PAKKO siivota ennen vieraiden tuloa :)

    Ekologinen palkinto!

    VastaaPoista
  8. Intianmintun kommentti kuulostaa tutulta... sillon tulee väkisinkin siivottua sellaiset tavarat pois, mitkä yleensä lojuvat lattialla (lasten lelut yms.)
    Kevät auringon ilmestyessä keittiön kaappien ovet tulee puunattua ensimmäisenä samoin kuin ikkunat. Ikkunat kuitenkin sitten kun ilmat on hieman lämmenneet.

    VastaaPoista
  9. Täällä harrastetaan myös tuota ylläpitosiivousta ja sopii meille. Noin kerran kahdessa viikossa sitten suurempi siivous. :) Ihanan värisiä rättejä!

    VastaaPoista
  10. Sulla samanlainen makuuhuone kyltti kuin mullakin :-)) Minä siivoan joka päivä jotakin ja pyrin pitämään paikat kunnossa. Päivittäin imuroin ja järjestelen paikkoja, kaappejaki siivoilen aina tarpeen tullen, jotenka suursiivousta en ruukaa tehdä :-) Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  11. Ihania nuo rätit!!! Loistavia kevätsiivoukseen inspiroivia värejä :) Mistä langasta olet tehnyt?

    VastaaPoista
  12. Meillä on ollut edellinen rätti ahkerassa käytössä, joten toinen tulisi kyllä tarpeen :)

    Meillä toimii parhaiten se, että päivittäin siivoillaan koti suunnilleen siistiksi ja sitten kerran viikossa ihan kunnolla. Välttämättä ei siivota koko huushollia kerralla, vaan pikkuhiljaa esim. yhtenä päivänä keittiö ja toisena sitten kylppäri.

    VastaaPoista
  13. Kauniit värit räteissä! Siis siivousliinoissa, eihän noita edes voi rumasti räteiksi kutsua :)

    Joku muukin tuossa sanoi, että usein normaalisiivousta, niin ei tarvita varsinaisia suursiivouksia. Itse teen viikkosiivouksen joka perjantai; imurointi, pölyt, lattioiden moppaus, järjestely.. Keväisin yleensä sitten vaan pesen ikkunat ja verhot.

    VastaaPoista
  14. Oi miten ihania juttuja! JA LIINAT ON NIIN HERRRKULIISEN VÄRISIÄ ETTÄ.. Mielelläni siis mukana arvonnassa olen! =)

    Terv. Immeinen joka ei osaa virkata!

    -Sanna-

    VastaaPoista
  15. Olipas makkarissasi ihania juttuja! Ja voi että on söpön värisiä noi rätit! Mä tykkään kans siivota keväisin vähän isommin. Toki ylläpito siivouksilla saa helpotusta tähänkin siivoiluun kun on perussiistiä niin voi sit keskittyä kaappien siivoiluun ym. enemmän. Siivoilen huone kerrallaan lattiasta kattoon ja yritän blogata turhia juttuja pois. Ikkunoiden pesu, verhojen vaihto ja muutenkin tyynyihin ym. keväisiä sävyjä. Aurinko tekee tehtävänsä ja musta keväisin tulee niin intoa siivotakki kun kaikki sormenjäljet ja pölyt näkyy :)

    VastaaPoista
  16. Herkullisen värisiä liinoja! Siivousvinkkejä en osaa antaa, mutta minusta kevääseen kuuluu erityisesti ikkunoiden pesu ja vaatekaappien siivous, en oikein tiedä mistä syystä jälkimmäinen. Sitten verhojen vaihto ja jotain muuta keväistä sisustusta. :)

    VastaaPoista
  17. Voi siivous.. :/ Meillä on täällä niin paljon tavaraa, että siivoaminen on tosi hankalaa ja sekös ärsyttää! Minusta on ihana siivota yksin,rauhassa ja ihanan tuoksuisllla aineilla :) Ja aineita olisi kiva pyyhkäillä tuollaisella siivousliinalla,joten arvontaan ja onnettaren suosiota odottamaan! :)

    VastaaPoista
  18. Heip,

    Siivousvinkkinä se, että mitä kauniimmat pullot ja paremmat tuoksut siivousaineissa on, niin sitä useammin tulee siivottua! Itselleni myös tuotteiden ekologisuus on tärkeää.

    Kyllä noilla siivousliinoilla kelpaa siivota!

    VastaaPoista
  19. Mun siivousvinkki on sanomalehti. Sillä saa kiillotettua ikkunat,peilit lasit ja tiskipöydät. Ruiskaus yleispesuainetta ja pyyhitään. Kaapissa ei näin ollen tarvitse olla kymmeniä eri pesuaineita ;)

    VastaaPoista
  20. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  21. Hei Hanni,

    Et arvaa kuinka viime päiviä olen tehnyt töitä löytääkseni blogisi? En ollut ihan varma blogisi osoitteesta ja vääntelin ja kääntelin sitä googlessa ja blim, nyt onnisti!! Saanhan lisätä sinut omaan blogilistaani, etten kadota blogiasi enää?

    Siivousvinkiksi sanon, että siivoan joka päivä jotain ja iltaisin laitan kodin "kuntoon" (tiskit koneeseen, pyyhin pöydät, kerään tavarat paikoilleen, teen pikku imurointi kierroksen jne). Hanojen ja peilien siistinä pito on jo puolet kylppärin yleisilmeen siisteydestä. Muutoin meillä on kerran viikossa "siivouspäivä" jolloin pestään kylppäri kaakeleita myöten, vaihdetaan lakanat ja pyyhkeet, pyyhitään pölyt, järjestellään kaapit, pyyhitään tahrat, imuroidaan ja pestään lattiat. Kuulostaa paljolta, mutta kun siivoaa usein, ei silloin siihen mene aikaakaan kauaa.

    Ihanaa kevättä!!

    VastaaPoista
  22. Ihana blogi sinulla.
    Itse siivoilen perus siivoiusta niin päivittäin kun viikottainkin, mutta joskus otan jonkun kaapin tai huoneen oikeen perusteelliseen syyniin ja heitän kaiken ylimääräisen pois. Sellainen järjestely on vain mielestäni niin ihanaa:D

    VastaaPoista
  23. Ohhoh ompa täällä siistiä väkeä! Itse taidan olla vähän huithapeli tässä seurassa... Ihmesienellä tulee hinkattua likaisimpia paikkoja, lähtee hyvin kaakeleiden saumojen ja pesualtaiden liat. Ja seinistä piirrustukset... Kauniita liinoja!

    VastaaPoista
  24. Tulin heti vastavierailulle... Kiva blogi ja ihania ompeluksia! Taitava olet! :)

    Viime keväänä anoppi antoi lahjaksi ikkunanpesun. Sain tilata siis siivoojan tekemään tuo inhoamani homman -miten ihana lahja!!! Siivous on mielestäni "välineurheilua". Mukavampi tehdä, kun on kunnon välineet ja hyvän tuoksuiset pesuaineet. Ja musiikkia täytyy olla. ;)

    VastaaPoista
  25. Meillä siivottiin lapsena joka perjantai, viikonlopun vietto alkoi aina niin ja vaikka itse nyt siivoankin lauantaisin, niin samalla periaatteella siivoilen!! Iskostui hyvin selkäytimeen ;D ;D

    Eli hyvää musiikkia ja vain hommiin! Imuroin, luutuan lattiat ja tuuletan matot. Pölyjä pyyhin huone kerrallaan, en siis kaikkea joka viikonloppu, vaan yksi huone kerrallaan tarkemmin.

    Se on myös hyvä vinkki, että jos on on muruja pöydällä tai roskia lattialla pyyhkäisee heti.
    Siivousvälineet kannattaa myös laittaa heti pesuun käytön jälkeen, pysyvät hyvinä näin pidempään. Ai niin ja vanhalla hammasharjalla, ennen sen poisheittoa, on hyvä rapsutella hanojen reunat ja pikku kolot puhtaiksi :)

    Ja tietysti arvonnassa mukana, kyllä tuollaisella sii´vousvälineellä hommat sujuisivat kuin tanssi!!

    VastaaPoista
  26. Ihastuttavat rätit <3 Meillä on myös perjantai siivouspäivä,silloin puunataan joka nurkka ja vaihdetaan lakanat.Musiikkia (kovalla!) ja hyväntuoksuiset pesuaineet,ai ai,joskus siitä jopa nauttii=D Viikollakin tietysti siivoilen joka päivä jotain mutta 5 lapsen ja 2 koiran kanssa se tuntuu välillä niin turhalta joten huonoin mahdollinen hetki kyläilyyn meille on torstai tai perjantai aamu;)

    VastaaPoista
  27. Ihana tuo tähti, ja kyltit ja kaikki tekstit on niin minunkin makuuni.

    Arvontalahja on hauska myös, tahdon päästä kokeilemaan :).

    Kevätsiivoukseen tarvitaan esim. Maison belleä spring tuoksuisena, sitä suihkitaan ympäriinsä ja pölyjä pyyhitään sieltä täältä. Tekstiilit vaihtoon, lempparivärit esille ja paljon paljon keväisiä kukkia, siinäpä se :)

    VastaaPoista
  28. Hei vaan, täällä uupunut äiti rentoutuu illan vilakalla ihanien blogien ääressä :)
    Takana uurastus, siivous ja järjestely 5-vuotiaan neidin huoneessa... Ja hyvä mieli ennenkaikkea päällimmäisenä, joskin väsymys siinä hyvänä kakkosena :)
    Vanhempien vaatehuone odottaa vuoroaan sekä samoin ikuinen kohteeni - kodinhoitohuone.
    Inspiraatio iskee aina äkkiarvaamatta ja homma on silloin paras saada kerralla alta pois.
    Hyvää menevää musiikkia on hyvä olla vauhdittajana, toisaalta tulee usein hetki, jolloin kaipaa vain ihan hiljaisuutta ja rauhaa. Yleensä ehdin ajatella kaikenmoisia siinä hommailun lomassa :)
    Arvontaan mielelläni osallistun :)

    VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!