maanantai 28. maaliskuuta 2011

Rouva Lempi Reimalle

Tänään poikkesin työpäivän ja työnohjauksen jälkeen parilla kirpputorilla. Tuli mieleeni etsiä wanhoja Pääsiäiskortteja. Ei löytynyt, mutta wanhoja kortteja kuitenkin. Mulle tuli niin nostalginen olo, kun hypistelin kortteja. Kesäisen voikukkalapsikortin takana lukee näin:
"Rakas Äiti! Onnea alkavalle vuodelle. Sydämellinen kiitos kirjeestä. Aino on jo parantunut kuumeesta, mutta lääkäri kielsi matkustamasta hänen kanssaan toistaiseksi. Voimme hyvin. Odotan kirjettä Äidiltä, pakettia ei tarvitse lähettää. Ehkä pian tulemme. Rakkain terv. Parhainta vointia. Aino, Tapio ja Pirkko." (lähetetty 25.12.1941 Nurmeksesta) Toisen kortin takana lukee:

"Heipä hei Lämpöinen tervehdykseni sinne teille kaikille. Parhaat kiitokseni Mailalle rahojen kuin myös paketinkin lähettämisestä. En ole selvinnyt ennemmin kirjoittamaan kun olen niin kovin lunssan lumoissa että ei tahdo pysyä pystyssä millään. Kuinka olette voiskennelleet? Siispä toivotankin teille Hauskaa kesää ja hyvää vointia. Sydänterveisin Äiti. Terveisiä Ruuskan ja Kaukaman väelle. (kirjoitettu 2.6.1957 Parkumäessä)

***

Kenen tekstiviesteissä (nykypäivän postikorteissa) lukee näin lämpöisiä juttuja ja Äiti isolla? Mietin, että voiko toisten kirjoituksia julkaista näin vain, mutta sitten mietin, että teen sen kaikella kunnioituksella, käsialoja ihastellen ja tekstien sisällöistä ilahtuen. Ennenvahnaan viesti kulki tovin jos toisenkin lähettäjältä vastaanottajalle. Nyt ei mene kuin pari sekuntia, kun saan välitettyä ajatukseni tekstimuodossa tavoittelemalleni henkilölle. Eriskummallista. Eikä noin kauniita postikorttejakaan enää myydä.

***

Kirppikseltä löytyi myös somat pienet peltirasiat jotka pääsivät Greengaten laatikon kavereiksi. Nappilaatikoiksi ajattelin. Ja koska tuo keväisen pastellinen keltainen on tullut sisustukseen jäädäkseen, niin ostinpa ihanan vaa´ankin vaikka en sellaista tarvitsekaan.


Ja nyt ovat sitten pienokaisen alahampaat alkaneet heilumaan. Kaksi yhdellä kertaa ja kyllä se on sitten jännää, kun saa sormilla heilutella ja räplätä hampaita. Siiri totesi, että kohta ei voi syödä kuin soppaa ja keittoa, lientä ja maitoa. =D


16 kommenttia:

 1. Tulipa ihanan lämpöinen mieli noista korteista :) Kaunis Greengaten peltilaatikko ja sen seuraksi löytämäsi rasiat myös :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Nuo korttitekstit on kyllä ihanat! :) Niin lämmöllä annettu.. Tulee mieleen, että onko asioita alettu pitää jotenkin itsestäänselvyyksinä, kun tuollaisia ei enää kirjoitella?

  No mutta, vaaka on ihana! :)

  Kivaa viikkoa ja tsemiä Siirille hampien kanssa ;)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania nuo kortit ja etenkin niiden tekstit!
  Kivat rasiat myös löysit kirpparilta :)
  Muisin juuri, että itseltä löytyy kaapin perukoilta tuollainen vaaka mutta vaaleansinisenä! Pitääkin lähteä kaivelemaan sitä, niin kivalta näytti tuo sinun vaaleankeltainen versio :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat kortit ja tekstit!

  Eihän se Siiri voi Adalle huonommaksi hampaidensa kanssa jäädä! :D

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihania tekstejä! Niinpä, kuka tuollaisia enää nykypäivänä kirjoittaa. Ihan tuli melkein kyynel silmään, voi niin hyvin kuvitella sen ihmisen kynä kädessä korttia kirjoittamassa...Minulla on muuten samanlainen rasia, pitääkin kaivaa se käyttöön:)

  VastaaPoista
 6. Ihanat kortit ja niin kauniit tekstit.
  Ja ihana vaaka, tuollaisen voisin meillekin haluta.

  Mukavaa alkanutta viikkoa!
  -kisu-

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanat kirjoitukset noissa korteissa, kuka tosiaankin enää noin kauniisti kirjoittaa??

  Kivoja löytöjä muutenkin, keväistä :)

  VastaaPoista
 8. Ihan mielettömän upeita kortteja ja kauniit sanat niiden takana. Kirppareilta tekee joskus kivoja löytöjä .

  VastaaPoista
 9. Ihania vanhoja kortteja.
  Upean vaaan olet löytänyt, sekä kukka rasiat.
  Täytyisikin käväistä kirpparilla, joskos sattuis oleen jotain kivaa:)
  -Hanne-

  VastaaPoista
 10. Ihania löytöjä. Kyllä Äidin voisi vieläkin kirjoittaa isolla..?
  Kaipaan kirjeitä ja kortteja mutta en itsekään niitä lähetä. Pitäisi oikein yrittää!

  VastaaPoista
 11. Ihania nuo kortit ja varsinkin tekstit. Itsellä korttien lähettäminen tapahtuu lähinnä jouluna, ystävänpäivänä ja pääsiäisenä. Pitäisi lähetellä ehkä useammin, itsestä on ainakin ihanaa kun kortti tipahtaa postiluukusta. Aina se ilahduttaa yhtä paljon.:)

  Aurinkoista tiistaita sinulle ja Siirille!

  VastaaPoista
 12. Kyllä vain ovat kauniit kortit ja ennen kaikkea niissä lukeneet viestit - toisesta välittäminen huokuu niistä. Nykyaikana kaikki on tehty niin helpoksi ja jopa tylsäksi, kun kaiken jopa korttien lähetyksen voi tehdä sähköisessä muodossa.

  Ja voi ihanuus mikä vaaka - tuli tosiaan aivan mummila mieleen!!!

  Kivaa tiistaita!!

  VastaaPoista
 13. Suloisia kortteja!

  Oi vitsit,muistin juuri että isälläni on noita vaikka kuinka!
  Nyt tiedänkin mitä ensi kerralla halajan hänen kätköistään mukaani.. :D

  Hauskaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 14. Mun blogissa on sulle haaste! :D

  VastaaPoista
 15. Vanhat kortit on ihania ja varsinkin sinne kirjoitetut viestit.Nykyt tekstarit usein yksisanaisia.

  VastaaPoista
 16. Oi mitä kortteja ja aah, mitä ihania peltirasioita!!! Olen ihan höpönä rasioihin... Ps. tervetuloa osallistumaan arvontaan blogissani!

  VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!