tiistai 24. heinäkuuta 2012

Makuuhuoneesta

Jihuu, kuulkaa tänään saapui kauan odotettu sänkyni. Jenkkisänky, 160 leveä, että mahtuu yövieraita tulemaan =D Edellinenkin oli jenkkisänky, mutta 140cm leveä. Sen lahjoitin työkaverin sukulaiselle. Tykkään niin kovin jenkisängyistä, että sellainen valikoitui uudeksikin sängyksi.


Makuuhuoneessa on vielä muutama fiksattava kohta; tekstiilit, yöpöydän lamppu ja tapettiseinää vastapäätä oleva valkoinen seinä joka kaipaa kontrastia että huone on tasapainossa. Suunnitelmia siis riittää.

Ennen sängyn saapumista kuvittelin, että tuo Ikean löytölaarista ostamani raidallinen torkkupeitto sopii sängylle väriensä puolesta, mutta kylläpä näyttää sekavalta tuon tapetin kanssa yhdessä. Muutosta siis luvassa. Vartavasten neuloin tuollaisen raitatyynynkin Novitan Hanko-langasta, mutta nyt tyyny ja peitto pääsevät koristamaan jotakin muuta paikkaa. Tyynystä tuli oikein hyvä, tykkään.

Nämä raidalliset liinavaatteet ovat uudet, Kodin 1:sen alesta hankittu hiljattain. Niistä kyllä tykkään. Päiväpeitto on vanha ja se saa nyt kelvata hetken. Tekis mieli sellaista raskasta samettipeittoa, jotain tummaa.

Nyt koitan varjella sänkyä ja ostinkin siihen tuollaisen petauspatjan suojan. Tuo vähän lisää pehmeyttäkin samalla kun suojaa.

Nyt kutsuvat iltapuuhat.

Hanni

Ainiin, mietin helmalakanaa, onko sellainen vähän aikansaelänyt keksintö? Mitä tuumaat? Sängyn runko on siisti tummanharmaa verhoilultaan, joten sopii kyllä hyvin huoneen ilmeesen, siksihän sen valitsinkin.

22 kommenttia:

  1. Kiva tapetti tuo tumma kukkatapetti:) kauniit tekstiilit myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana. Ajattelin kokeilla sisustuksessa tummia juttuja ja valitsin yhdelle seinälle tuollaisen mustapohjaisen tehosteen. Muuten kaikki seinät ovat valkoisia. Tykkään itsekin kovasti tuosta tapetista. Siinä on ihanan pehmeä samettimainen pinta.

      Poista
  2. Ihanalta näyttää. Itse en lattaisi helmalakanaa jos ei ole pakko, ovat sellaisia pölypesiä. Mutta on niitä kauniitakin, lasten sänkyyn katselin sellaista pellavaista, kaunis oli ja tytön sängyssä on pakko sellainen olla. Iloa iltaasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rupesin kans miettimään sitä helmalakanaa, että taidan jättää väliin. Katselin sellaisia pellavaisia, mutta laitan pellavat ikkunaan ja annan sängyn olla ilman pölynkerääjää =D

      Poista
  3. Helmalakanoista en tiedä, mutta minusta tuo raitatyyny ja viltti sopivat makuuhuoneeseesi...ainahan hetki olla, josko omakin silmä tottuisi. Kyllä tuolla taatusti nukuttaa!

    VastaaPoista
  4. Riippuu päiväpeitosta tarvitseeko helmalakanaa. Minä kyllä tykkään, tulee jotenkin viimeistellympi olo, mutta makunsa kullakin :) Mutta tuo sun makkarin tyyli on kyllä sen verran modernin oloinen, että en ehkä laittaisi sitä.

    Tekstiilit on kauniita jälleen kerran :)Minäkin haaveilen jenkkisängystä ja se taitaakin olla seuraavaksi hankintalistalla huonekaluista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, vaikea juttu se on. Edellisessä sängyssä mulla oli joskus helmalakana, kunnes Siirille tuli oksennustauti ja sitä rataa.
      Tuo päiväpeitto on kyllä aika pitkä, ettei helmalakana varmaan näkyisi sieltä.
      Jenkkisänkyjä on hurjasti erilaisia, kannattaa käydä koemakaamassa =D

      Poista
  5. Niin kaunista!=)
    Ei mun mielestä kaipaa helmalakanaa, jos runko kestää katseet ja päiväpeitto on tarpeeks iso.

    VastaaPoista
  6. Mites tämmöinen; http://www.hm.com/fi/product/93012?article=93012-K#article=93012-F

    Helmalakana...hmm, näytti sellaisiakin h&m:lla olevan. Itse en ole sellaisesta koskaan innostunut. Ehkä siksi kun tarpeeksi pyykkiä muutenkin..

    Terv.Täti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuota samaa peittoa olen katsellut tummanharmaana. Olis just kiva.

      Poista
  7. Kauniille näyttää! meillä kans makkarin laitto ajankohtasta,ku pitkästä aikaa tilailin petivaatteita h&m:ltä,myös sen helemalakanan:)no meillon niin ruma reuna sängyssä,että se on melekeen pakko olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Malla. Munkin teksi mieli tilailla H&M:ltä =D

      Poista
  8. Ihana tunnelma ja kyllä uudessa sängyssä unet varmasti maittavat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä maistui ekat unet, nukahdin samantien ja nukuin sikeästi eikä kädet puutuneet koko yönä niinkuin edellisessä sängyssä joka oli ilmeisesti liian pehmeä.

      Poista
  9. Sinulla on niin kaunista siellä!
    Meillä on helmalakana ja tykkään siitä kovasti. Vaihtelen päiväpeittoa usein ja välillä on pienikin päiväpeitto niin tuntuu siistimmältä helmalakanan kanssa. Mutta varmasti sinun sänkysi on kaunis ilman helmalakanaakin.

    VastaaPoista
  10. Kiitos Susanne! Paljon olis vielä muutoskohteita mielessä. Nyt päiväpeitto on sen verran iso ettei helmalakana näkyisi sen alta. Mutta pikkuhiljaa mietin ja suunnittelen =D

    VastaaPoista
  11. Kivalta näyttää noiden musta-valko-harmaiden tekstiilien ja tapetin kera. Jenkkisänkyjen ainoa miinus taitaa olla se, että niiden alta imurointi on kyllä hieman haastavaa. Muuten kyllä ihan parhaita nukkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eena. Totuttelen vielä makuuhuoneen "väreihin", kun edellinen oli lähes valkoinen ja nyt on aika tumma.

      Poista
  12. Oi kun ihana tuo neulomasi raidallinen tyyny! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja mukavaa, että olet avannut uuden blogin =D

      Poista

Tulen iloiseksi kommentistasi!