maanantai 9. heinäkuuta 2012

Wanhan rottinkiarkun uusi elämä

Huoneessani oli lapsuudessa ja nuoruudessa isohko rottinkiarkku, sellainen kellertävänkukertava, tiedättehän? Teini-iässäni se toimi "kapioarkkuna" ja sinne kerättiin jotain pientä kotoa poismuuttavalle. Rottinkiarkku on matkannut mukanani Nummelasta Lahteen, Helsinkiin, Vantaalle taas Helsinkiin ja Vantaalle ja ja ja...
***
Lomani aikana rottinki on saanut uuden sävyn ja se pääsi Siirin huoneeseen leluarkuksi.


Ei huono ehostus ollenkaan. Ensin maalasin sudilla kalustemaalia pintaan ja myöhemmin suhuttelin sen vielä Mastonin mattavalkoisella, että sain tasaisen valkoisen värin. 

Alkuloma meni ompelukoneen äärellä. Huima määrä ompelutilauksia oli jonossa ja sitten oli myös aikaa toteuttaa päässä muhineita uusia ompeluideoita.
***
Tuo pyöreä tikattu hyrrätyyny on uusimpia luomuksiani. Ensimmäisen kokeilukappaleen tein Siirin huoneen väreissä.


 Muutettaessa tuskailin, että mihin tungemme kaikki Siirin lelut ym. pikkuneidin tarpeiston. Mitään uusia säilytysjärjestelmiä en ole hankkinut. Kangaskaappina aikaisemmin palvellut valkoinen kaappi muutti Siirin huoneeseen.





Muuten lelut säilyvät erilaisissa koreissa, joista ne on helppo ottaa ja kasata takaisin ja koska umpinaisia kaappeja huoneessa ei ole, korit näyttävät myöskin ihan siedettäviltä huoneen lattialla.

(pikkumusikantin soittovehkeet)

Tämmöistä täällä. Siiri lähti pyöräillen serkkulikan kanssa leikkipuistoon ja minä arvon täällä, että mitä alkais tekemään...
Päivä on harmaa, mutta hyvä esim. pyöräilylenkille, kun ei ole niin kuuma.

Hanni

28 kommenttia:

  1. On ilo omistaa esineitä joilla on tarina ja pitkä historia ja varsinkin jos ne ovat omasta lapsuudesta/suvulta!! Älä hävitä niitä tai harmittaa, niinkuin minua kun jouduin ulkomaille muuton vuoksi "realisoimaan" koko kodin omaisuuden...näin muutaman vuoden mentyä on moni hävitetty juttu harmittanut..
    Onnea uuteen kotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! Paljon olen realisoinut vuosien varrella, kun on tullut muutettu niin usein ja sisustusmaku on muuttunut paljon. Toistaiseksi mikään ei ole jäänyt harmittamaan. Nyt tuntuu etten luopuisi monestakaan nykyisestä asiasta kodissani =D

      Poista
  2. Todella ihana huone!!!
    Mulla on parasta aikaa maalisudin alla samantyyppinen arkku. Puun väri vaan ei enää kiinnostanut ;) Katotaan, kuinka onnistuu:)

    Tosi kivan mallinen tuo tyyny, jonka teit!! Ihanat värit!

    VastaaPoista
  3. Kaunis huone kyllähän tuollaisessa huoneessa on kiva leikkiä..oi kun ihannoin tuota kaappia..minä olen etsinyt halpaa kaappia tuunattavaksi juuri sellainen missä on jalat..ja kaksi ovea..ja sen pitää olla sellainen vanhahtava liinavaatekaappi..siis mulla on varmaan mahdoton tehtävä kun nuo vaatimuset laskee yhteen, saankohan enää halvalla mikä onkin tärkein kriteeri..kaappia etsiessä..
    Korit on kyllä hyviä säiltytyksessä niihin kun voi laittaa ihan mitä vaan..minulla on yksi kiva kori oikeestaan se on kauppakori mutta se on pajun värinen...enkä tykkää joten tuunaukseenhan sekin menee..valkoiseksi hyvinkin..ja sitten on paikka lehdille :)
    Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti sopiva kaappi löytyy. Suosittelen huutokauppojen seuraamista. Niissä on tehty monet edulliset ostokset =D

      Poista
  4. Hienosti tuunattu arkku. Mulla oli suunnilleen samanlainen vielä reilu vuosi sitten, mutta menin ja möin sen huutonetissä. Voi pahus, olisinhan voinut maalata sen valkoiseksi!
    Tosi kaunis pikkuneidin huone, niin hempeät värit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muista, että kaiken voi maalata valkoiseksi. Ja kannattaa myydä vasta valkaisun jälkeen jos ei sittenkään näytä hyvältä.

      Poista
  5. Kaunis huone ja tosi suloinen tyyny!

    VastaaPoista
  6. Hieno tuunaus rottinkiarkulle! Muutenkin niin kauniisti aseteltu huoneeseen Mailegit, Tildat, soittimet ja muut suloisuudet :)

    VastaaPoista
  7. Suloinen huone ja kaunis tuo rottinkiarkku, sekä tyyny :)Sama homma, minä myös täällä arvon mitä tekisin seuraavaksi...on liikaa mistä valita!

    VastaaPoista
  8. Kivan näköinen arkku ja tyyny on söpö:)

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana huone on Siirillä ja muutenkin kotinne on niin kaunis!

    VastaaPoista
  10. Niin on kodikasta ja siistejä ompeluksia!! Ja kiva rottinkituunaus :) Vantaa on itsellenikin niin tuttu, lapsuus ja nuoruus siellä vartuttu :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos -T. Synnyin Vantaalla, mutta lapsuuteni ja nuoruuteni asuin Nummelassa. Vasta aikuisena palauduin Vantaalle, Keski-Vantaalle. Muuten en niin kaupunkia tunnekaan noin niinkuin maantieteellisesti.

    VastaaPoista
  12. Olet kyllä ihan kertakaikkisen tehokas nainen! :) Näyttää tosi kivalta. Selkeätä ja raikasta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =D Tässä täytyykin olla tehokas, että saa huushollin asuttavaan kuntoon =D

      Poista
  13. Tulipa rottinkiarkusta hyvännäköinen! Kannatti maalata! :) Ja tuo lelukaappi on kyllä upea ja kaunis on sisältökin! :)

    VastaaPoista
  14. Voi huokaus! Kyllä on nättiä <3 Ihania tyynyjä, ja toi lelukaappi ja rottinkiarkku...ai, jai :) Taidanpa itsekkin maalasta meidän rottinkisen lelulaatikon valkeaksi.Kiitos inspiksestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain inspiksestä, mukavaa jos sellaista saa näistä postauksista! Valkoinen maali tekee ihmeitä =D

      Poista
  15. Aivan ihastuttavia juttuja koko lasten huone täynnä. Ihan tuo arkku ja aivan mahtava tuo pyöreä tyyyny!
    Avonaiset koritkin toimivat kauniisti lelusäilytyksenä. Todella kaunista!!!

    VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!