lauantai 3. marraskuuta 2012

Kaapin perältä


Oli ihan pakko jouluompelusten lomassa kurkistaa mitä jouluista kaapin perältä löytyy edellisten joulujen jäljiltä.

Puttipajan possupariskunta löytyi, tosin toinen possuista oli niin kaapin perällä, etten ylettänyt siihen ilman tuolia, joten sinne jäi, vielä hetkeksi aikaa.
  Jouluiset ihanan lämpimät peitot olivat niin somassa pinossa, että nostin ne tuohon puusohvalle. Olikohan hiukan liian aikaista? Peitto isoäidin neliöistä valmistuu pikkuhiljaa. Tähtipeitto on Robin Hoodista, neulepeitto löytyi joskus Jumbon Prisman alehyllystä ja pilkkupeiton alkuperää en enää muista. Valko-punainen tyyny taustalla on ommeltu joskus Hemtexin keittiöpyyhkeistä.

Kuumavesipullot olivat iloinen yllätys. Ne ovat peräisin Kauhavalta kirpputorilta. Se oli kesällä 2011, kun ne ostin yhteensä euron hintaan.

Ja ompelu-uutuutena ovat nämä tähtiset kangaskorit. Tähtikangas loppui harmillisesti kesken. Olisin tehnyt näitä enemmänkin, sen verran olin tyytyväinen aikaansaannoksiini. Seuraavaksi tekis mieli ommella sellainen jättikori lattialle torkkupeittojan varten. Tuo kori on tukevaa tekoa, joten sopii monenlaiseen säilytykseen. 

Väkisinkin hiipii joulu mieleen, kun valmistautuu jouluisiin myyjäisiin ja on joka päivä jouluisten ompelusten parissa. Mitenkäs muiden joulufiilikset?

Hanni

16 kommenttia:

  1. Ihania ompeluksia, olen kanssa tänään aloittanut jouluompelusten teon. Olen kanssa menossa myyjäisiin. Eli kyllä se joulufiilis tulee väkisinkin :)
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin mukavaa valmistautua pikkuhiljaa =D Onnea myyjäisiin =D

      Poista
  2. Ihana fiilis siellä eikä yhtään liian aikaisin. Täälläkin tunnelmoidaan ja lisätään joulun värejä pikku hiljaa, siis ihanaa <:)

    VastaaPoista
  3. Ihanat pehmeät peitot...Nassekin on niin söpö.. Kyllä juolu lähestyy kovaa vauhtia..
    Kraam
    Sanne

    VastaaPoista
  4. Tunsin joluluselta viime viikolla, kun lumimyrsky iski, nyt se on mutainen ja depressiivinen jälleen. kynttilöistä on apua.
    Minulle se on liian aikaista koristella jouluksi, ehkä kun ensimmäinen adventti saapuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä minäkin sitten adventtina päästän joulufiiliksen ihan valloilleen =D

      Poista
  5. Pitäis ittekin kaivella kaapin perukoita jotta tietäis mitä tälle joululle ois tarvis uutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea =D Ainahan sitä jotain uutta joulukoristetta tarvitsee =D

      Poista
  6. Kaikkea ihanaa siellä kuvissasi näkyy <3
    Tähtiset kangaskorit on aivan ihania. Harmi kun tähtikangas loppui.
    Kyllä täälläkin ollaan jo joulufiiliksissä:) Joulun valmisteleminen ja odottaminen on niin mukavaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =D Onneksi tähtikangasta voi ostaa lisää =D

      Poista
  7. Kyllä vaan joulu hiipii meillekkin, kyntteliköt on jo ikkunoissa ja puna/valkkoisia tekstiilejä on ilmestynyt rautasohvalle olkkariin..ulkona palaa öljylyhdyt..tilkkutöitä teen siis tilkkupäiväpeittoa makkariin ja siinä on vaaleanpunaisia/paunaisia ja valkoisia tilkkuja..tosin peitto vaikka siinä onkin punaista ei ole vaan joulua varten..mutta sen saaminen valmiiksi joulukuuhun menessä teettää pikku haasteen kun käytän pikkuriikkisiäkin tilkkuja..
    Kynttilät palaa vähän joka puolella huushollia ja lyhdyssä sisällä on jouluvalot..
    Niin meillä jouluinen tunnelma alkaa jo näin marraskuun alussa...mutta sitten uudenvuoden jälkeen puran joulua pois..
    Vielä olisi suunnitelmissa olkkariin verhot..mutta en halua mitään tonttu verhoja, kun ajattelin et toi puna/valkoisuus saisi jäädä meille kun se nyt vaan on niin ihana väriyhdistelmä et saas nähdä kuinka tuo mieli sit muuttuu...mutta näin meillä..paljon tulee vielä lisää sitten myöhemmin eli joulukuussa ne joulupukit ja tontut tupsahtaa meille..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillähän on jo oikein hyvällä mallilla valmistelut =D Mun pitäis saada verhotangot kiinnitettyä, niin vois suunnitella verhojenkin laittoa. Onnea tilkkuprojektiin!

      Poista
  8. Kyllä se joulu sieltä hiljalleen hiipii ja kaupassa huomaa kulkevansa hieman pidemmän lenkin kaikkien jouluihanuuksien ohi. Joululahjoja olen jo aloitellut, lähinnä sukkia ja lapasia, muuta pientä suunnitteilla.
    Tosi kauniit peitot:)
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  9. Söötti possu :) tommosen ko sais yhdistettynä kuumavesipulloon ja kainaloon :)

    VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!