lauantai 27. huhtikuuta 2013

Malttamaton

Kesän valmistelu on lähtenyt käyntiin toden teolla. Mä olen nyt saanut pakkomielteen liljojen kasvattamisesta. Taas tänään piti laittaa pari uutta lajiketta esikasvatukseen.

  Rautakaupan puutarhaosastolta piti hakea tarvikkeita, turveruukkuja, saviruukkuja, puutikkuja, harava ym..

Kennollinen valkoisia miniorvokkeja oli kans pakko ottaa mukaan kun hintaa oli vain 2,95e. Sain viikolla päähäni, että mun täytyy saada istuttaa jotain somaa vanhaan sinkkiseen teelokerikkooni. Ostin turveruukkuja ja tungin ne lokeroihin ja jokaiseen ruukkuun kaksi hentoista orvokkia. Just hyvä.

 Ja sitten oli valkoisten liljojen vuoro. Tosi kiva seurata eri liljalajikkeiden kasvua ja kehittymistä ja kukinta-aikaan ihastella niiden upeita kukkia.
Tässä jo kiireisimmät taimet hyvällä mallilla.


Lumet ovat jo sulaneet, mutta nurmikko on märkä. Pian pitäisi päästä haravoimaan pihaa...uudella haravalla! Malttamaton...

Hanni

16 kommenttia:

 1. Ihanaa kasvun ihmettä sinulla! Ajattele nyt, että tuommoisesta ruskeasta möhkäleestä tulee niin kaunis kukka! No joo, kevätmielellä ja malttamattomana täälläkin, jutut sen mukaan!

  VastaaPoista
 2. Liljat on ihania, mutta ne liljakukot ei oikein miellytä. Mullakin oli monta vuotta liljoja, ettei noi herhiläiset lainkaan piinanneet, mutta sitten mistä lie naapureilta tulla tupsahtivat meidänkin liljapenkkeihin ja se siitä...

  Niitähän putkahteli aina vaan lisää, vaikka kuinka niitä myrkyilläkin ravitsi ja sormillaan litisteli, yäk!!

  Tänä vuonna olen taas liljoista kovasti haaveillut, jotta jos kuitenkin taasen uskaltaisin niitä kaunokaisia meidänkin pihapiiriin laitella sulostuttamaan, saapi nyt nähdä, haaveilu jatkuu...

  Ja orvokit täällä jo kovasti terassia kaunistavat, kyllä kevät on kivaa aikaa!!

  Kepeää kevätmieltä sinne suuntaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole aikaisempaa kokemusta liljojen kasvanttamisesta tai niihin liittyvistä tuholaisista. Saa nähdä kuinka käy =D

   Poista
 3. Suloiset liljojen alut ja kauniit pikkuorvokit. Vapuksi olisi tarkoitus tehdä kevätsiivous parvekkeelle ja laittaa orvokit. Kun ei sitä pihaa ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä laitoin viime viikonloppuna orvokkeja pihallekin ruukkuihin ja hyvin ovat kestäneet. Parvekkeelle saa yhtälailla mukava ruukkupuutarhan ja kaikkeahan voi nykyään kasvattaa ruukuissakin.

   Poista
 4. On niin kauniita nämä kuvasi!
  Taimien kasvua on kiva seurata, täälläkin on monennäköistä kasvamassa ja aina on kivaa kokeilla jotain uuttakin.
  Kevätmieltä sinullekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo taimien kehittyminen tapahtuu hurjaa vauhtia. Puutarhamessuilta ostamani liljan sipulit ovat olleet todella laadukkaista ja nopeakasvuisia.

   Poista
 5. Ihania istutuksia :)

  Mukavaa viikonloppua

  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin =D

   Poista
 6. Liljat on munkin lemppareita. En ole niitä esikasvattanut, vaan vain tökännyt uudet keväällä ulos. Viime vuonna oli ne punaiset öttiäiset riesana, mutta muuten kyllä ihania kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun oli ihan pakko päästä esikasvattamaan. Uudella pihallani ei ole vielä penkkiä, täytyy ensin perustaa sellainen. Todennäköisesti laitan nuo liljat kuitenkin isoihin sinkkiastioihin enkä maahan.

   Poista
 7. Liljat on kauniita ja ihania ja varsinkin valkoisena. Kauniit kuvat ja suloiset istutukset! <3 Mukavaa mylläystä! :D

  VastaaPoista
 8. Kauniita kuvia, ei mikään ihme että olet malttamaton kun on kauniita liljoja tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D Vielä olis ainakin pari liljaa laittamatta. Ja puuliljoja taidan käydä vielä hamstraamassa =D

   Poista

Tulen iloiseksi kommentistasi!