perjantai 21. kesäkuuta 2013

Juhannusyllätys


Juhannuksen kunniaksi uskallan esitellä hiukan keskeneräisen pihamaan kulmia. Mulla on nyt ihan oma piha ja nautin sen suunnittelusta ja laittamisesta. Vuokrakaksiossa asuessa oli joskus pihamaa, mutta eihän sitä tullut laitettua. Nyt tilanne on toisenlainen.

  Tänä vuonna mennään pitkälti yksivuotisilla kesäkukilla, koska kukkia oli saatava ja paljon. Monivuotisten laitto vaatii enemmän suunnitelmallisuutta ja suunnitelmat ovat vielä kesken. Tuolilla (kirppislöytö) on vanha sinkkinen öljykannu (kirppislöytö) johon istutin lumihiutaleen. Peltiastioissa on valkoisia jalopelargonioita, jotka ovat varsin vaativaa porukkaa.

Viime kesänä muuttaessamme sain idean tehdä korotetun kukkapenkin Siirin huoneen ikkunan alle kulmaukseen. Huolellisilla perustuksilla sain siistin lopputuloksen. Kukkapenkissä on kartiotuija, pallotuija, laakakataja, erilaisia liljoja sekä monenlaisia yksivuotisia kesäkukkia, Äitienpäiväruusuni, särkynyttä sydäntä, isosamettikukkaa jne...

Kiveyksen ja nurmikon reunaan asennettiin kyllästettyä lautaa, ettei nurmikko levittäydy talon seinustan kiveykselle ja kivet pysyvät poissa nurmikolta. Kukkapenkin kohdalla kasvoi nurmikko, joten kuorin sen pois ennen mullan levittämistä. Kukkapenkin reunaan ladoin vanhan talon punaisia tiiliä kahteen kerrokseen.


Kärhö kiemurtelee seinustalla. Luulenpa, ettei se kuki tänä kesänä, on sen verran kitulias malli. Pelargonioita olen hankkinut jos minkälaisia ja kokeilen mitkä saan talvehtimaan ensi kesään. Tulppaanipelargonit ovat uusi tuttavuus joihin törmäsin ekaa kertaa Kevätmessuilla ja sellainen piti hankkia puutarhalta itsellekin.

Ja tämä ihana Juhannusyllätys osui aamulla silmääni. Pari liljaa oli avannut nuppunsa komeaan kukintaan yön aikana. Yllätyksen tästä tekee se, että liljan piti oli punainen.  Esikasvatin valkoisia ja punaisia liljoja sinnikkäästi koko kevään ja kukkapenkin valmistuttua istutin komeat alut sinne. Saapa nähdä mitä muita värejä saan ihastella. kuluvan kesän aikana. Punaisen ja valkoisen lisäksi...


Vähänks tää puutarhailu on hauskaa, jännää ja palkitsevaa puuhaa!

Mukavat Juhannukset kaikille!

Hanni

14 kommenttia:

 1. Ihana yllätys todella:) hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 2. Kiva väriylläri! Minusta nuo liljat ovat upeita ihan kaiken värisenä.

  Aurinkoista keskikesän juhlaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset! Olin vain ajatellut penkistä punavalkoista, sitten ajallaan kun on ihan valis, mutta luonto valitsi toisin =D

   Poista
 3. Ihania kukkasia sinulla! Oikein mukavaa juhannusta :)

  VastaaPoista
 4. Kaunista!
  Hyvää juhannusta sinnekin :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanan kaunista teidän pihalla!
  Hyvää juhannuspäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kehuista =)
   Hyvää juhannuksen jatkoa <3

   Poista
 6. Hyvältä näyttää! :)
  Iloista juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
 7. Puutarhailu on todellakin mukavaa puuhaa, kaunis kukkapenkki:) Tuo ulkonurkkaus on kutsuva vanhoine peltiastioineen ja kukkineen.
  Kesäisen kaunista viikkoa sinulle:)

  VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!