sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Virkeä

Ihanaa lomaa täällä vietellään. Viime viikko virkistäydyttiin jo perinteeksi muodostuneella Pohjanmaan kierroksella. Pääsin kurkistamaan paluumatkalla Tuurin kyläkaupan ihmeelliseen maailmaan, kun valittiin poikkeuksellinen kotimatkareitti. Myös Witikkalan Kartanon kohdalla jarruteltiin. Kahvin ja pullan nautiskelin, mutta kotiin en ostanutkaan yllätys yllätys yhtään mitään.


Kotiin palattuani alkoi matonkuteiden tuhoaminen. Uusin aluevaltaus on korin virkkaus ja tässä olis ensimmäinen taidonnäytteeni. Mustasta ontelokuteesta aloittelin eilen illalla ja viisi kertaa taisin purkaa kun en ollut tyytyväinen.

 Myös siivousliinoja on tullut sivutuotteena vinot pinot. Myyjäisiä varten tässä taas valmistaudun pikkuhiljaa.

  Pihamaalla kaikki on niin kaunista ja virkeää ja raaskin nappasta yhdestä jalopelargoniasta kukinnon kuvausta varten.


Ja sitten ovat nämä ylpeydenaiheeni; liljat. Kolme erilaista kukkivat kilpaa. Eilen aloittivat nuo puna-valkoiset. Kunhan saamme heinäkuun aikana piha-aidat kuntoon niin alkaa uusien liljapenkkien suunnittelu. Niin ovat nämä kaunokaiset hurmanneet minut. Eikä ole liljakukkoja näkynyt! Liekö viereinen yrtti-istutus pitänyt moiset loitolla.

Virkeää uutta viikkoa kaikille lukijoille! Olen tässä miettinyt, että pitäisikö antaa anonyymeillekin vihdoin mahdollisuus kommentoida?! Olen tainnut jo viisi vuotta pitää tätä blogia ja vain tunnistautuneet käyttäjät ovat saaneet mahdollisuuden kommentoida. Vuosipäivän ja huiman lukijamäärän kunniaksi voisin laittaa arvonnankin pian pystyyn. Olisko siinä ideaa?

Hanni

11 kommenttia:

 1. En halua olla pessimisti, mutta mulla on ollut liljoja nyt 4 vuotta ja tänä vuonna ne kukot iski. :/ Ai että ne ällöjä!
  Ihania virkkauksia! :)
  Kivaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn joka päivä tarkistaa ja liiskaan ne kukot hengiltä jos tulevat reviirilleni!

   Poista
 2. Liljat on ihania. Mulla kyllä kukkoja viliseen keväisin, mutta ahkera nyppinen on auttanut ja tuolla nuo nyt pullistelevat nuppujaan. Toivottavasti ollaan kotona vaan kun kukat avautuvat. Tosi kiva tuo korikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi lempikukistani. Kukot eivät ainakaan mua pysäytä.

   Poista
 3. Tuurissa pitää joka kesä vierailla, meille on jo tullut melkein siitä perinne. Tuo trikoovirkkaus on kyllä niin koukuttavaa puuhaa, nopsaa tulee valmista. Ihania siivousliinojakin olet tehnyt, mistä langasta teit ne? Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin ekaa kertaa Tuurissa. Hanko-langasta tein liinat.

   Poista
 4. Virkkasin jos osaisin. Aivan ihana tuo reuna tuossa mustassa korissa ja siivousliinat olet paketoinut herkullisesti!! Liljat ovat ihania kukkia, tänä vuonna kun uusin kukkapenkkejä niin sain kaksinkertaisen määrän mukuloita. Ne kukkivat sitten ihanasti ensikesänä. Kotona minulla on vaan tulipunaisia liljoja sekä matalaa lajiketta että korkeaa. Nekin ovat tosi kauniita rumsaassa penkissä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjetta noudattamalla onnistut varmasti sinäkin virkkaamisessa. Mun oli tarkoitus pitää liljapenkki punavalkoisena, mutta messuilta ostetut irtosipulit olivatkin oransseja.

   Poista
 5. Ompa kyllä mahtavia nuo liljat! Rakastan arvontojen jännitystä, sellaista kehiin vaan! =D

  VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!