torstai 29. toukokuuta 2014

Etupihalla


Perustin viime keväänä puutarhapäiväkirjan ruutuvihkoon. Kirjoitan sinne huomioita ja muistiinpanoja pihapuuhista ja kukkasista. Seuraavat kuvat ovat osa puutarhapäiväkirjaani. 


Perustin tämän penkin viime syksynä, aika myöhäiseen aikaan. Istutin kartiotuijan ja kartiomarjakuusen ensin ja sitten vielä ennen lumen tuloa laittelin muutaman kymmenen tulppaanin sipulia ja valkoisia ja sinisiä helmililjan sipuleita mullan joukkoon. Löysin kuva-arkistosta ottamani kuvan ennen sipulien istuttamista.

Nyt kukkapenkissä näyttä tältä.Koska olen kokenut kovasti onnistumista näiden kukkahommien kanssa, olen alkanut laajentaa tätä perustamaani penkkiä etupihalla. Puutarhanhoito on itselleni varsin uusi juttu ja innostus alkoi silloin pari vuotta sitten kun ostin tämän ensimmäisen oman kotini. Pihasuunnittelu on jäänyt itselleni, rakentaja kun kylvi vain nurmikon piha-alueille. Tein joku aika sitten etupihalle suunnitelman. Siihen kuuluu terassia, liuskekiviä astinpoluksi kukkapenkkien väliin, paljon kukkia ja luonnonkiviä. Myös kulkuväylä pitäisi laatoittaa...

Minut löytää siis pihamaalta :)

Hanni

6 kommenttia:

 1. Voi, kuinka ihana idea pitää puutarhapäiväkirjaa ja kauniit istutukset oletkin tehnyt! Kaunis yhdistelmä väriä js vihreitä havuja. Mukavia hetkiä pihasuunnittelun parissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Päiväkirjasta on kiva seurata mitä kaikkea on tullut tehtyä ja varmistaa mitkä kasvit ovat menestyneet ja mitkä ei.

   Poista
 2. Tuo päiväkirja on kyllä miustakin hyvä idea ! Kirjottelen aina istutuksiani kaikenmoisiin lippulappuihin ja sitten en tarvittaessa niitä löydä :D Nytkin viime syksynä istuttamien ja onnistuneiden tulppaanien nimet on kadoksissa, ja tahtoisin niitä samoja lisää !
  Mukavaa pihailua , kokemuksesta tiedän että se vie helposti mennessään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Säilytän sipulipussien pahvikannet niin niistä näen jälkikäteen mikä on ollut hyvä valinta ja mikä taas ei.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kaunis kukkapenkki istutuksineen. Pihalla onkin mukava tehdä ja touhuta. Itse laittelin viime syksynä kukkapenkit uusiksi ja tänä keväänä olemme ahkeroineet muuten pihankimpussa, laitettu patiot uusiksi johon käytimme vanhoja tiilejä, takakuisti odottaa uudistusta, etupihan kuistin edustan laatoitus uusittiin ja näin ollen saatiin vanhat laatat uusio käyttöön pyörienpaikka alueelle :) Huhu, mutta mukavaa se on, noiden asioiden kanssa touhuta. Kaikkee muutakin olen suunnitellut, mutta raha ratkaisee joten täytynee säästää ja tehdä taas ensi kesänä jotain!! Meillä nuorimmainen pääsee ripiltä tänä kesänä, joten tämä on tietysti laittanut vipinää meidän kinttuihin. Piha kaipasikin jo muutenkin kyllä uudistusta :) Poistin ton aiemman viestin koska joku on lukihäiriöinen ja saa akaseksi paljooooonnnnn virheitä hihihihi. Mukavia puuhasteluja sinulle sinne pihamaalle!!

  VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!