perjantai 13. kesäkuuta 2014

Kohti Juhannusta

Käväisin eilen kylässä ja siellä oli tarjolla sellaisia herkkuja joita en ollut ennen maistellut. Ihastuin tällaiseen ruokaisaan tortillasalaattiin ja ajattelin kyläreissun innoittamana tänään kokeilla kuinka sellaisen tekeminen luonnistuisi itseltä.


Kaupassa kun poikkesin niin löysin tällaisia luomulimuja. Sitruunan ja omenan makuisina. Sitruuna ainakin osoittautui tosi hyväksi valinnaksi.

Rakensin salaatin kerroksittain siten, että silppusin pohjalle frisee- ja jääsalaattia. Pilkoin salaatin päälle minitomaatteja ja kurkkua reilusti ja lisäksi tortillasipsejä hiukan. Paistoin jauhelihaa ja maustoin sen texmexmauilla. Kun jauheliha oli jäähtynyt, kaadoin sen salaattipedille ja lisäsin vielä kurkkua ja tomaattia päälle. Sitten vain kanneksi tortillasipsejä. Annoin salaatin vetäytyä hetken aikaa ennen ruokailua. Kermaviiliin sekoitin taco-mausteseoksen ja sitä kun vielä laittaa nokareen salaattiannoksen päälle niin makunautinto on taattu.







Tässä on nopsa ja maukas Juhannusruokavinkki. Kohti Juhannusta siis!

Hanni

8 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen salaatti! :)
    Oon tehny tuollasia salaatteja sekottamalla jauhelihaan tai tonnikalaan majoneesin, tuo on kyllä kevyempi vaihtoehto!:)
    Mukavaa viikonloppua!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkeinpä sanoisin, että parempaa ja tosiaan kevyempää ilman majoneesia, vaikken ole maistanut =) Kanaahan tähän voisi kans laittaa.
      Mukavaa viikonloppua sinnekin suunnalle!! =)

      Poista
  2. Tuo on niin mun lempiruokaa, voisin syödä vaikka joka päivä! Muuten teen sen ihan samoin paitsi et mä vähän murustelen niitä sipsejä jo valmiiks niin on helepompi saada haarukkaan.. ;) ihanaa juhannuksen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tästä munkin lemppari tuli ihan kertaheitolla. Mitähän kurvit sanovat jos joka päivä alkaa syömään? Olen saanut 13 kiloa tämän alkuvuoden aikana pois niin ei viitsi ihan heittäytyä mussuttelemaan liikoja =)

      Poista
  3. Aah, tuota teenkin heti tänään! Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  4. Hei sain just eilen eräissä juhlissa tuon tyyppistä salaattia. Herkkua! Mietiskelin, jospa tekisi juhannukseksi.

    Leppoisaa juhannusviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tehdä!! Sitähän voi hiukan varioida oman mielen mukaan. Oikein mukavaa Juhannusviikkoa sinullekin!

      Poista

Tulen iloiseksi kommentistasi!