keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Jouluisia tuoksuja ja makuja

Olen kyllä nyt nipistellyt toden teolla tämän tulevan Joulun suhteen. Ainoastaan kolme joululahjaa hankittuna eikä joulu muutenkaan koristeineen ja muineen näyttele kovin suurta osaa huushollissa. Fiilis on kadoksissa, ei voi mitään.

Hyasintit ovat kuitenkin jokajouluinen perinne ja tuoksu kuljettaa lapsuuden mummolajouluun. Valkoisia hyasintteja olen siis asetellut sinne ja tänne tuoksua tuomaan.



Toinen jouluinen tuoksu tulee glögistä.  Höystin vaaleaa glögiä tähtianiksella ja kanelitangoilla. Höyryävän glögin pinnalle viipaloin omenasta siivun ja siihen tökkäsin tähtianiksen kukinnon päälle. Ihana ihana tuoksu ja maku!



Kertokaas mistä sitä saisi pikaisesti hankittua joulufiilistä lisää? Oliskohan viikonloppuna Porvoossa jotain jouluista tapahtumaa?

Hanni

18 kommenttia:

  1. Saaren joulumaassa ei voi olla tuntematta ihanaa joulufiilistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari vuotta sitten käväisin Saaren joulumaassa. Silloin oli lunta ja pakkastakin ja jouluinen tunnelma sillä taattu. Nyt kun lumesta ei ole tietoakaan niin ei ihan samaan taida tunnelma yltää. Onkohan se jo auki?

      Poista
  2. Kyllä ne joulukukat tuo joulufiilistä ja paljon kynttilöitä palamassa näin iltaisin.

    VastaaPoista
  3. Ihana idea laittaa omppua ja tähtianista glögin pinnalle<3 Tähtitarjotin olisi kiva saada omaankin jouluun:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tähtianis olikin aivan ihana juttu. En ole ennen ostanut, mutta tuoksu oli tosi ihana. Tähtitarjotin on joku ikivanha Riviera Maisonin tuote.

      Poista
  4. Kourallinen bloginaisia on ainakin Porvoossa lauantaina, sieltä se joulufiilis viimeistään löytyy ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, Porvoosta se varmasti löytyy :) ku pysyis noi pikkulumet vielä maassa :)

      Poista
  5. Oi, hyasitteja täytyy kyllä käydä hankkimassa! Onkohan ne nämä kelit, kun tuppaa
    latistamaan joulufiilistä. Kun ei meinaa lumet pysyä maassa mitenkään. Märkää ja mustaa :(
    Talvinen luonto on yleensä itselle tuonut jouluista fiilistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä lumi on iso osa joulufiilisasioissa. Viime jouluna oli vähän sama juttu...eikä sitä lunta tullut juuri ollenkaan meidän leveysasteille koko talvena.

      Poista
  6. Ihastuttava hyasintit ja tuo glögi! Nam!
    Joulufiilistä? Lehdistä, blogeista ja joulutoreilta! Porvoosta saa aina varmasti fiilistä, ainakin ihanista puodeista!
    Nauti joulun hiipivästä odotuksesta ja lämmin henkäys täältä etelän oliivipuun alta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy ottaa semmonen joulukuuri ja keskittyä kaikkiin jouluisiin lehtiin ja blogeihin.

      Poista
  7. Tänä vuonna alkoi jouluttaa jo lokakuussa ja piti oikein tsempaa itseään et sain pidettyä koristeet laatikoissa marraskuuhun..joskus taas joulumieli on tullut vasta aattona! Huomaan että vaihtunut elämäntilanne vaikuttaa, nyt kun sain lokakuun lopulla potkut ja olen ollut kotirouva siitä asti ja paha mieli asiasta, on ollut ihana laittaa kotia ja miettiä muita juttuja ja yleensäkkin on ollut aikaa! Ennen kun kaikki joulut viettänyt kaupanalalla vuoden pahimmassa kiireessä ja kaikki aatot töissä niin vaikka minua ei kauppojen joulumusat jne ahdistakkaan niin ei vain ole osannut rauhoittua tekemään omaa joulua..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas kurjaa tuollainen töiden loppuminen =( Mutta aina asioilla on myös se kääntöpuolensa ja onneksi olet oivaltanut sen keskittymällä elämän muihin tärkeisiin asioihin, kuten kodin laittamiseen ja sisustamiseen =)

      Poista
  8. Miten muuten noi Greengaten mukit lämpenee? Itse oon niitä myös himoinnut, mutta mietityttää palaako niissä sormet, kun kahvaa ei ole. Juurikin kahvi / kaakao / glögi / tee käytöllä

    Mukavaa joulun odotusta!

    Terkuin, Mervi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niissä sormet palaa ja muki kuumenee siinä missä muutkin posliiniastiat. Itse olen jo vuosi kausia näistä juonut ja näin ollen tottunut kahvattoman mukin käyttäjä. Kahviin tulee sen verran iso loraus maitoa, ettei näpit pääse palamaan, mutta teen juominen onkin jo haastavampaa.

      Mukavaa jouun odotusta sinullekin. Suositteen kuitenkin mukeja, koska ovat niin somia =)

      Poista

Tulen iloiseksi kommentistasi!