maanantai 18. elokuuta 2008

Tyttöjen talossa

Kamerani vetelee viimeisiään...on palvellut hyvin jo vuodesta 2004, mutta nyt joudun todennäköisesti vaihtamaan uudemaan Canoniin. Onnistuin kuitenkin ottamaan vielä muutamia kuvia meidän kodista eli Tyttöjen talosta. Tätä huushollia nimittäin emännöi kaksi hehkeää leidiä, 30-v. ja 3-v. Näiden seiniemme sisällä on aika tyttömäinen tunnelma.
Hedelmiä kuivaamalla saa kivoja askartelujuttuja ja kranssinkoristeita. Itse kuivattelin appelsiinia ja sitruunaa ja latasin kaikki tuohon pieneen valkoiseen lasiovelliseen kaappiin. Kaappi on löytynyt Tukholman Indiskasta muutamia vuosia sitten. Tosi hyvä kaappi, on koristanut keittiötä siitä lähtien, kun sen ostin.
Eihän kaikkien astioiden tarvitse olla kaapissa. Päätin laittaa roikkumaan kahvimukit s-koukuilla tuohon astiakaapin alapuolelle. Mielestäni kivan näköiset tuossa.
Näyttely on vaihtunut. Ruokailutilan avohyllyille asettelen kaikki ostamani ruskeat apteekkipullot, vanhat olutpullot sekä Puttipajan litteän pullon. Alahyllyllä on myös viime jouluksi osatamani Puttipajan kuplalasit, jotka jäivät käyttämättä. Hyllyjen yläpuolelle asetin kellon, joka löytyi edullisesti Jumbon kauppakeskuksesta viime viikonloppuna. Aikaisemmassa postauksessa on kuva edellisestä näyttelystä. Mielestäni tämä on parempi.
Tämä nurkkaikkuna on ollut suunnitelmien alla jo pitkään. Ikkuna näyttää lasitetulle parvekkeelle ja on ollut hiukan hankala verhoasettelun kannalta. Kaikissa muissa kotini ikkunoissa on sälekaihtimet ja verhotanko, mutta tämä yksinäinen ikkuna on jätetty siinä suhteessa huomiotta. Verhotanko ei mahdu enkä ole keksinyt vielä keinoa, jolla saisin verhon kauniisti ripustettua. Verhosuunnitelma on, mutta ei kiinnityssuunnitelmaa. Nyt kyhäämäni kranssi toimii "verhona".

Etsin tuollaista pientä matalaa laatikostoa ruokapöydän päähän ja kuin taikaiskusta se löytyi 10 eurolla Tikkurilasta kirpputorilta. Kuskasin omia rojuja alkukesästä myyntiin ja siinä se nökötti myyntipöytäni vieressä sinisen lenkkarivuoren alla yksinäisenä. Pakkohan se oli pelastaa sieltä ja kun on ihan uusikin, sellaista uusvanhaa tuotantoa.
Traakkipuu on ainut huonekasvi, jonka saan juuri ja juuri pysymään hengissä. Tosin alkuvuodesta lähetin kaksi traakkipuuta kukkien taivaaseen. Olivat ilmeisesti kyllästyneet tapaani hoitaa ja kasvattaa niitä, sillä kehittivät lehtiin jotain ihmeellistä valkoista hyhmää ja sitten lehdet vain putoilivat yksi kerrallaan pois. Yläasteella opiskelemani ylimääräiset oppitunnit maataloustiedettä ovat kaikesta päätellen menneet hukkaan. Senkin ajan olisi voinut narrata poikia...eli käyttää vielä typerämmin...

Tarkoitukseni ei ole ollut kuvata tuota kasvia vaan uusia ruokailutilan verhoja, jotka löytyivät kesällä Prisman poistomyynnistä varsin edulliseen hintaan. Tuli sellainen turkoosi hetki ja pikkuhiljaa löytyi kaikkea pientä kivaa sävysävyyn verhojen kanssa. Olen huomannut, että vuodenaikojen vaihteluiden mukaan tulee erilaisia värikausia, että ihastuu johonkin tiettyyn väriin hetkeksi aikaa ja sitten tulee hankittua sen mukaisesti joku astia, tekstiili, vaate, kynttilä ym.

Olohuoneen pöydät. Ovat myyjän mukaan kotoisin Indonesiasta. Ostin nämä kaunottaret naurettavaan hintaan pari vuotta sitten helsinkiläisestä vanhojen huonekalujen liikkeestä. Joku pariskunta oli tuntia aikaisemmin roudannut pöydät putiikkiin, sillä halusivat niistä eroon ulkomaille muuton vuoksi. Onneksi osuin paikalle. Pöydät ovat palvelleet erinomaisesti enkä kyllästy ihailemaan niiden kaunista muotoa.

6 kommenttia:

  1. Kauniin sävyinen koti sinulla ja tytölläsi =) Joihinkin verhotankoihin on saatavana sellaisia kulmapaloja. Itselläni olohuoneessa kulmaikkuna ja satuin Ikeasta muutama vuosi sitten löytää sellaisen.

    Minäkään en varsin mikään viherpeukalo ole. Juuri alkuvuodesta heitin yhden kukkasen pois, kun alkoi varsi ihan pehmetä ja lehdet leijailla pois. En tiedä mitä tapahtui, kun en kovin innokas ole kastelemaankaan ainakaan liikaa niitä. Nyt muutama kukka sinnittelee, mutta mitenkään runsaita ne ei kyllä ole =)

    Mukavaa tiistai-iltaa!

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihania pikkupöytiä! Kuinka olet hedelmäviipaleita kuivattanut? Uunissa?

    VastaaPoista
  3. Olivieno: Olen kuivattanut sitrushedelmät ihan vaan huoneenlämmössä, muistakseni jonkun tarjottimen päällä. Helppoa ku heinänteko. Ja säilyvät vuodesta toiseen samassa olomuodossa, ainakin nuo minun kuivattamat

    VastaaPoista
  4. Vastavierailulla! Ihania värejä teillä kotona, mutta aivan ihanin oli tyttäresi ihanassa polkadot-mekosssa!!! Mistä olet tuon ihanuuden hankkinut?
    -Iida

    VastaaPoista
  5. Iidalle: Mekko on Huuto.netin kautta ostettu Jenkeistä yhdeltä luottomyyjältä, jolta ostan paljon Gapia ja muita merkkejä joiti ei Suomesta saa. Mekon mukana tuli samanlainen pilkkumekko myös tyttären nukelle. Ovat NIIIIIIN ihanat yhdessä =D

    VastaaPoista
  6. Mukava värimaailma teillä...itse laitoin joskus verhon kiinni verholautaan sellaisella tarralla, myydään kangaskauppoissa.. eli teippi kiinni seinään tai mihin vaan ja verhoon ommellaan vastakappale.. minulla pysyi hyvin.. monet käyttää tätä kikkaa esim. lavuaarin ympärillä

    VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!