tiistai 6. tammikuuta 2009

Pikkuiseni

Miksiköhän lapsi näyttää sairastaessaan vielä pienemmältä kuin onkaan? Onkohan se lapsen avuttomuus ja tarvitsevuus, jotka saavat äidin hoivavietin vielä suuremmaksi ja lapsen näyttämään pienen pieneltä pienokaiselta? Minulle on ainakin käynyt niin. Ikävä oli aamulla kova ennenkuin sain Siirin syliini. Siirihän oli Muorilassa yökylässä ja oli siellä ollessaan sairastunut. Äidin syli oli kyllä tarpeellinen.
Kuumeisena Siiriltä on tullut hauskoja letkautuksia. Iltapalan jälkeen (joka oli perunamuusia ja kalapuikoja sekä kaakaota) annoin kuumetta alentavaa lääkettä ja Siiri tokaisi: "onpas mehukasta."
Piimää juotuaan Siiri kysyi: "äiti arvaa mikä tulee vahvaksi, kun juo piimää?" -No?, -"Viikset" eli piimäviikset. Olen opettanut, että kun juo maitoa tulee vahvat luut ja Siiri päätteli, että kun juo piimää, tulee vahvat viikset. Fiksu tyttö!


Sängyllä pötköttäessään ja äidin touhuja seuraillessaan Siiri tokaisi: "Äiti, ihana katsoa sinua!"
On sydäntäsärkevää, kun pienokainen on sairas. Nuo kommentit kuitenkin lämmittävät sydäntä ja saavat unohtamaan kaikki ikävät asiat!

2 kommenttia:

  1. Voi Siiriä! Löysin muuten Googlettamalla sen aineen jota sinäkin kyselit Ullaka Oy Keravalla ja Tilkkutex myy: Bubble Jet Set 2000.
    Ullakaan soitin ja heillä maksaa pikkupullo 21€ isoa ei tällä hetkellä ole. Yritän huomenna mennä sinne ostoksille.

    VastaaPoista
  2. Suloinen pieni potilas:) Parantumisia!

    VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!