torstai 8. tammikuuta 2009

Torkkupeittoja ja uutta luettavaa

Täällä me vaan Siirin kanssa parannellaan. Ulkona on mahtava auringonpaiste ja pakkanen. Onneksi Siirillä ei ainakaan ennää äsken ollut kuumetta. Toiveita päästä huomenna ihmisten ilmoille...Vaikka on kotonakin ihan kiva olla ja vielä kivempaa jos pääsis ulkoilemaan =D

Tekemistä ei puutu. On järjestelyä, pyykkäämistä, imurointia, kokkaamista, ompelua ja lukemista. Mikäs sen mukavampaa kuin kietoutua lämpimän torkkupeiton sisään ja lukea.

Hamsteriluonteesta johtuen torkkupeittoja pitää olla useita, eri materiaali, kokoa ja kuosia.

Tässä uusinta lukemistoani. Voin suositella muillekin. Tuo "Sinivalkoista" on uusin suosikkini.


Kävin aikoinaan mosaiikkityökurssilla Helsingin Kaapelitehtaallaa. Tarkoitus oli tehdä kotioloissa tuollainen mosaiikkipöytä. Oli materiaalitkin valmiina, mutta wanha pöytä vaati niin paljon korjattavaa, että homma jäi kesken ja pöytä pääsi polttopuuksi. Nöyrryin tekemään hiukan pienempiä mosaiikkitöitä. Olenkohan vähän suuruudenhullu ja mitoitan kykyni ajoittain yli todellisuuden?!

No, tässä sinivalkoisessa kirjassa on aivan ihania kuvia. Kesäisiä. Muori sisusti meillä kotia joskus 1990-luvulla sinivalkoiseksi. Tulee lämpimiä muistoja mieleen lapsuuden kodista. Selkeästi viehtymys kauniiseen ympäristöön ja sisustamiseen tulee verenperintönä Muori-kullalta. Siitä iso kiitos Muorille!


Tilkkutyöt ovat aina olleet mieluisia. Projektit vain jäävät kesken =D Nyt on Siirille torkkupeitto tekeillä, Tilda-kankaista. Ollut keskeneräinen jo aika kauan. Eilen ompelin siihen 3 uutta palaa. Heh!Ensi kesänä ostan parvekkeelle uudet tuolit.


Uutta nukkekotikirjaa ihastelen uudelleen ja uudelleen. Tie nukkekodin omistajaksi on pitkä ja kapea, mutta uskon, että tätä hyvää kannattaa suunnitella ja odottaa.
Tuula A:lle terveisiä!

3 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja torkkupeittoja! Eurokankaassa näin vaaleanpuna/valkopalloista (muistaakseni) mikrofleeceä ja sitä katsellessa muistin, että pidät pallokuoseista =)

  VastaaPoista
 2. Hauskaa että joku muukin on torkkupeitoista innostunut, minultakin löytyy peittopinoja sieltä täältä!
  Muutama vain on aktiivisessa käytössä, mutta jostain syystä tulee aina hamstrattua niitä lisää :)

  VastaaPoista
 3. Tiia: Olen iskenyt silmäni samaan kankaaseen. Sitä oli myös vaaleansinisenä...Pilkut eivät jää huomaamatta =D

  Pauliina: Kiva, kun vierailet blogissani.

  VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!