lauantai 9. toukokuuta 2009

Tilkkuilua

Olen viime aikoina innostunut tilkkuhommista. Mulla on ollut monen vuoden tauko tilkkutöiden teossa, mutta jostain syystä into palasi. Viimeisimpinä ompelutöinä on valmistunut poikien -ja tyttöjenväriset lippunauhat ja samoista kankaista tilkkutyynynpäälliset.Noihin tyynynpäällisiin ompelin vielä erilaisia pikkunappeja noihin saumakohtiin kruunaamaan komeuden. Ei ole niin väliä jos saumat eivät ole ihan kohikkain, kun ne jäävät mukavasti noiden nappien alle "piiloon". Vaikka näissä mun tekemissä tilkkutöissä on aina saumat just eikä melkein kohdillaan ;)


Nämä odottavat myyjäisiin pääsyä.

****

Siiri on Muorilassa lomalla. Ja mä katselin kaappeihin. Sieltä löytyi keskeneräisiä tilkkutöitä 15 vuoden takaa. Ihan itsekin yllätyin, kuinka hienoja ne ovat enkä muistanut olleenkaan, että aika monta tilkkupeittoa on aloitettu ja jäänyt kesken. Nyt iski inspiraatio tehdä ainakin yksi peitto loppuun.


Muistan, että tuolloin oli sininen kausi meneillään. Nyt nämä värit eivät oikein innosta, joten jätän ne vielä odottelemaan. Mutta tämä beige, melkein valmis tähtipeitto tulee olemaan valmis, piakkoin. Sen päätin, sillä on kivan värinen ja kaunis kuvioinen. Eikä vaadi paljon enää, että peitto on valmis. Sitä paitsi en enää jaksaisi aloittaa näin vaativaa ompelutyötä alusta saakka ja kun olen sen näin pitkälle saanut valmiiksi niin pakkohan se on viimeistellä.
Tämä peitto tulee olemaan Syksypeitto.

8 kommenttia:

 1. Kauniit olet loihtinut. Kaipa minunkin pitäisi joskus kokeilla noita tilkkuhommia.

  VastaaPoista
 2. IHANIA ompeluksia:) Mun pitäis ommella viirejä HIldan 3vee synttäreille... Millonkohan saisin sen verran itsestäni irti ompelun saralla? Oikein mukavaa äitienpäivää:)

  VastaaPoista
 3. Minäkin tykkään tilkkupeitoista ja teen niitä mielelläni itsekin. Kivoja nuo tekemäsi!!!

  VastaaPoista
 4. Keskeneräisiä tilkkutöitä on täälläkin... osasta tiedän jo nyt että tuskin valmistuvat ikinä, osa odottaa inspiraation palaamista.

  Tuo uusin poikien peitto on tosi nätti.

  VastaaPoista
 5. Hei
  Kiitos käynnistä
  Rakastin blogiisi, nice
  Rakastan hänen kotimaassaan, ja haluan oppia suomen kieltä:)
  uudelleen aina
  suudelmat

  VastaaPoista
 6. Heippa! pitkästä aikaa kurkkimassa blogimaailmaan!

  Voi vitsi miten upeita tilkkuiluja! minä sain hädin tuskin kaksi peittoa tehtyä ja siihen jäi ;)

  Jos muuten oot kiinnostunut partyliten kesäjutuista, niin laittele meiliä heinis@gmail.com tai soittele/tekstaile :) ollaan muutettu, eli en oo nyt "virallisia kutsuja" ehtinyt järkkäillä, mutta semmosia pienimuotosempia kahvihetkosia sillon tällöin. PL:lta tuli kesäkuvasto, missä on aika ihania uusia tuoksuja ja tuotteita =)

  Hyvää kevättä sulle ja Siirille!

  VastaaPoista
 7. Mullakin on kaksi parisängyn kokoista tilkkupeittoa kaapissa odottamassa parempia aikoja - ja viimeistelyä! Nuo lippunauhat ovat kivat - täytyy kokeilla joskus itsekin... :)

  VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!