keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Terassi heräilee kevääseen

Viikonloppuna saivat sypressi, kanervat ja callunat kyytiä. Imuroin terassin ja tyhjentelin kaikki kukka-astiat talven jäljiltä. Kokosin kaikki sinkkiset astiani ja asettelin ne Koiramäen Pajutallilta aiemmin ostamalleni puutarjotimelle. Tänään töiden jälkeen poikkesin pikaisesti Plantagenissa hakemassa tarjousorvokkeja ja yhden orvokkiamppelin. Orvokkoamppeli koki muodon muutoksen, koska en niin kovasti amppeleista piittaa. Ompelemani viirinauhankin sijoittelin viikonloppuna paikoilleen. Ajattelin että tulevan kesän värit terassilla ovat vaaleanpunaista, vaaleanvihreää, valkoista ja sinkkiä.



Pieni ruusuinen kananen kurkkii orvokkien lomasta. Vielä on muutama sinkkiastia vailla asukkia, joten joku päivä täytyy poiketa hakemassa tarjousorvokkeja lisää. Kun kelit lämpenevät, orvokit saavat kavereikseen vaaleanpunaisia Pelargonioita.



Ekaa kertaa näin aikaisin keväällä, mulla on selvät suunnitelmat terassin kukista ja väreistä. Mitenkäs muilla, alkaako jo istutus/kukkakausi tässä vaiheessa? Puutarhailu on varsin kallista puuhaa, joten rakennan maltillisesti pientä kesäparatiisiani ja kohennan ilmettä myös kesäisillä tekstiileillä (tilkkupeitto ja kukkapeitto, uusi kangaspäällinen tuoliin, tyynyjä).


***

Olen saanut 2 tunnustusta Outilta Hyypiön elämää-blogista ja

Mialta Villa Oliviasta.Suuret kiitokset hienoista ja mieltä lämmittävistä tunnustuksista!! On ihanaa pitää blogia joka on suurenmoinen ja jonka parissa joku saa viettää rentouttavia hetkiä =D =D =D

Paljon on tullut uusia lukijoita ja lupasin 200 lukijan kohdalla käynnistellä arvonnan. Kahden viikon aikana on tullut paljon uusia lukijoita, mutta kukaan ei ole jättänyt ainuttakaan kommenttia. Kommentti olisi mukava, löytäisin sitten minäkin uusia blogeja luettavaksi. Pelkkä "hei" riittää =D




Edit: Rupesin tässä miettimään parvekkeen, lasitetun parvekkeen, terassin, verannan, kuistin ja pation eroja. Miten näitä nyt oikein mielletään? Itselläni on sellainen lasitettu tila eli parveke tai terassi tuossa talon kulmassa, kakkoskerroksessa, ei ulkone talon ulkoseinästä vaan on linjassa olohuoneen kanssa. Voiko sitä kutsua parvekkeen lisäksi terassiksi vai onko terassi maan tasalla? Entä nuo muut vaihtoehdot? Suomen kieli on välillä haastavaa =D

24 kommenttia:

  1. Voi ihanaa kun joku on jo uskaltanut laittaa orvokkeja. Itse ne vielä hetkeen niitä uskalla laittaa, meilläpäin ihan varmasti kylmiä öitä vielä tulee.
    Sormet kyllä syyhyää laittamaan pihaa ja terassia kuntoon talven jäljiltä. ja laittamaan niitä ihania kukkia!!!

    VastaaPoista
  2. Mulla on ainakin ihan selvää pässinlihaa pihasuunnitelmat! Tänään laitoin lisää kasvamaan kaikkea kivaa, lähinnä monivuotisia. Jännä nähdä kasvaako mikään! :)

    Ootko käynyt uudessa paikassa Pajutallilla? Yritin yksi päivä, mutta osoite oli väärä ja en löytänyt paikkaan :/ Täytyy yrittää uudelleen joku päivä!

    Vieläkö Plantagenin tarjoukset on pitkään voimassa?? Ne halvat?

    Kivaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää ihanalta kukkaset! Piristää kummasti! Kumpa olisi minullakin puutarha mitä voisi laittaa...

    VastaaPoista
  4. Oi miten piristäviä , ihania orvokkeja!
    Olen niin kauniisti koristellut terassia.
    Oikein sievä on ompelemasi viirinauha.
    Kivaa loppuviikkoa!<3

    VastaaPoista
  5. Voi kun söpösiä orvokkeja. Itsekin aion niitä hankkia mutta ihan vielä en uskalla.

    VastaaPoista
  6. Kivan keväiseltä näyttää jo teidän terassi!!!
    Kesänterassivärit kuulostaa hyvältä yhdistelmältä...meille tulee parvekkeelle paljon valkoista, puuta ja sinkkiä!!
    Iloista keskiviikon jatkoa!

    VastaaPoista
  7. Onpa kivan näköistä sun terassilla, kyllä tuolla passais päiväänsä paistatella!

    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  8. Hauska nähdä teiltä ulkoakin kuvia. Olen jotenkin kuvitellut, että asuisit kerrostalossa tai et ainakaan maan tasalla, mutta sullahan on terassi! :)

    VastaaPoista
  9. Heissulivei viherpeukalot, asumme kerrostalossa =D Terassi on yhtä kuin parveke =D Pihaa meillä ei ole, joten rakennan puutarhan tuonne parvekkeelleterassille.

    Orvokit kestävät jopa pakkasta joten niitä voi huoletta laittaa jo.

    VastaaPoista
  10. Tosi kauniilta näyttää!:) Ihan samaa värimaailmaa minäkin suunnittelin täksi kesäksi pihallemme ja kovasti on jo puutarhasuunnitelmia mielessä:)

    VastaaPoista
  11. Heippa :) minä olen uusi lukija :) ihania orvokkeja! Minä uskalsin vasta narsisseja laittaa ja takapiha odottaa pelargonia aikaa. Vaaleanpunaisia tulee meillekin niin kuin joka vuosi :) Innolla odotan lisä postauksia istutuksistasi :)

    Anna

    VastaaPoista
  12. Aivan ihana asetelma!!
    Pakko kysyä, että mistä olet löytänyt nuo ihanat pikkuiset "sinkkityökalut"?
    Meillä on takapihalla lunta vielä puolimetriä, eikä puutarhahaaveista ole toivoakaan. Ehkä parin viikon päästä pääsen terassille. Toisaalta hyvä niin, nyt ehdit napata kaikki ihanat ideat muilta ;)

    VastaaPoista
  13. Mialle Villa Oliviaan tiedoksi, että olen ostanut pienet puutarhatyökalut muutama vuosi sitten Huuto.netistä eikä vastaavia ole tullut vastaan sen jälkeen. Sorry.

    VastaaPoista
  14. Ihanan näköistä teillä ja voih, orvokkeja! Ne on niin minun suosikkeja!:)

    VastaaPoista
  15. Täältäkin hei! Kauniita orvokkeja, minä laitoin vasta narsisseja oven pieleen. Ihana blogi sinulla :)

    VastaaPoista
  16. Ihania kukkia ja hauska kana :-) Termit kuisti ym. ovat tosiaan kinkkisiä. En osaa minäkään sanoa, mikä mikin on. Meille rakennetaan pian kuisti. Nimitystä veranta käytetään kai myös samanlaisesta, mutta minun suuhuni kuisti sopii paremmin ja täällä Turun seudulla kai se on yleisempi sana, ainakin suomenkielisten parissa. Meille tulee siis omakotitalon eteen, maan tasalle ylimääräinen eteinen, jossa on ovet ja ikkunat ja tila on lämmitetty. Mielestäni se on kuisti.

    VastaaPoista
  17. Kauniilta näyttää parvekkeellasi! Ihastuttavia orvokkeja olet jo istuttanut, kaunista!

    VastaaPoista
  18. Voi, onko orvokkeja jo saatavilla kaupoissa?!? Ihanaa!!!

    VastaaPoista
  19. Huh..onnistuinpas! Nimittäin vihdoin pääsemään kunnolla vastavierailemaan! Tosi ihana tää blogisi ja hieman kurkistelin jo tuonne Thelma'sinkin puolelle :) tosi kauniita käsitöitä!
    Klikkasin itseni heti lukijaksi tänne joten törmäillään jatkossa useamminkin.
    Mullakin alkamassa arvonta ihan lähipäivinä, joten pysy kuulolla.. ;)
    Mukavaa lauantai-iltaa. Lähden nyt lueskelemaan vielä vanhempia juttujasi!

    VastaaPoista
  20. Ainiin..vielä piti sanoa, että samoilla ajatuksilla laittelen meidänkin parveketetassia..joka on ehkä jonkun mielestä iso parveke..toisen taas ns. kattoterassi.. Saksan kielessä puhumme terassista..koska se jää jännästi harjakattojen väliin ja on suureksi osaksi alemman asunnon päällä..ja kokoakin on yli parikymmentä neliötä..
    Voiskohan se sun olla jopa pieni talvipuutarha tai lasiveranta..joka nyt sattuu olemaan tokassa kerroksessa..?!

    VastaaPoista
  21. Ihania orvokeita..täällä ei vielä voi ajatellakkaan kukkien laittoa..on sen verran vielä lunta.
    Yritän kasvattaa taimia itse..niin säästän osan kukkarahoista (toivottavasti;-)
    Mukavaa sunnuntaita♥

    VastaaPoista
  22. Ihana orvokkiryhmä terassilla! Valkoisia orvokkeja ja sinkkiruukkuja sopii täydellisesti yhteen.
    Onnea myös tunnuksista!

    Mukavaa pääsiäistä!

    t. Nicole

    VastaaPoista
  23. Näyttää tosi kivalle, että "tarjottimella" on erilaisia purnukoita, joissa kukkia!!

    VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!