sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Pyykkihuoltoa - Kodinhoitohuoneessa


Se on kiva tunne, kun saa pyykkivuoren selätettyä ja tuoksuvat pyykit kauniisti viikattuina kaappeihin. Homman tekee vielä mukavammaksi kunnon välineet.

Lasipulloista ja-tölkeistä löytyy pesuaineet ja huuhteluaineet. Silitysvesi on päässyt loppumaan, sellainen ihana tuoksuva. Sitä täytyy käydä hankkimassa.




kesäloman alussa otin kaikki tyynynpäälliset ja huitaisin koneeseen. Silityspuuhat toteutuivat vähän viiveellä, mutta nyt on sileää. Tykkään kyllä silitellä, lähes kaiken pyykin. Tekstiilit pysyvät pidempään sileinä ja kauniina, kun niitä huoltaa kunnolla.


Clasulla oli kivoja lasipulloja, joten nappasin pari uutta mukaan, että sain uusia huuhteuainetuoksuja pullotettua.

 Valaistus on kuvaamiseen heikohko, mutta onneksi sentään näkee huoltaa pyykin =D
Viimeinen lomaviikko starttaa ja töihin paluu ei nyt kyllä kiinnosta. Työpaikanvaihdos olis varmaan tervetullut juttu. Pitäisköhän mennä pesulaan pyykkihuoltajaksi?!?

Hanni

35 kommenttia:

  1. Ihania lasipulloja ja kiva idea:) taidan kanssa käydä hankkimassa
    Noita ihania pulloja:)
    Mitä on tämä mainitsemasi silitysvesi?
    Ihania kuvia muutenkin:)

    VastaaPoista
  2. Onpa kaunista ja siistiä...toisin kuin meidän kodari tällä hetkellä. Olen silitellyt reissua varten yhden jos toisenkin vaatteen ja ne KAIKKI ovat tuolla kodarissa levällään...huh mikä revohka! Niitä kun ei voi edes kassiin pakata, kun ne saa sitten nostaa suoraan matkailuauton kaappeihin...sitä odotellessa.

    Nuo lasipullot ovat ihania, katselin niitä samoja, mutta kielsin itseäni ostamasta. MInkä ihmeen takia...nyt harmittaa, niissähän tosiana voisi säilyttää useampaakin huuhteluainetta. Miksi aina pitäisi olla kerralla vain yhtä käytössä?!?

    Voisitko harkita tuota pyykkihuoltajan hommaa kiertävänä...minä kyllä mielellään pesen sen pyykin ja kuivaan kesätuulessa, mutta silityksen jättäisin suosiolla jollekin toiselle. Sen vuoksi meillä silitetään vain tarpeen vaatiessa :/

    Mukavaa viimeistä lomaviikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huuhteluainetta voi laittaa päivän tuoksutunnelman mukaan, kun on eri tuoksuja. Silittämään voin tulla, kunhan kutsut ja tarjoat pullakahvit palkaksi =D

      Poista
  3. Kivan näköistä, pyykinpesu on ihanaa :)

    Onko toi puukori uusi hankinta vai vanha?
    Mulla on nimittäin yksi tuollainen jonka löysin kirpulta, olisi tarvetta parille lisää niin ajattelin, että jos oot vasta hankkinut niin tietäs mistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin pari tuollaista lodjua Antiikkikahvila Pehtoorista pari vuotta sitten.

      Poista
  4. Ah, mä niin ihailen tuota sun luomaa siisteyttä, selkeyttä ja kauneutta <3 Tämä postaus vaihdittaa taas hieman mun kylppäri/kodari remppahaaveita!
    ( Pitää myös varastaa idea useammasta huuhteluaineesta pulloissa ;)

    Mistä muuten olet löytänyt ne White ja Colour-kyltit, vai onko itsetehtyjä?

    Innostuiskohan sitä silittämisestä, jos hommaisi sitä silitysvettä? ;D

    Kesäterkuin: Viimeistä lomaviikkoa viettävä kohtalotoveri


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuo kodari suinkaan aina ole siisti. Pari sadepäivää edesauttoivat pyykkirumban edistymistä. Nuo pesuainekyltit ovat olleet niin monta vuotta etten muista mistä kotiutin ne meille. Silitysvesi ehdottomasti auttaa silitysahdingossa.

      Poista
  5. Ihanat nuo pesuainekyltit ja huuhteluainepullot. Tuollainen kaunis ja viihtyisä ympäristö voisi houkutella minutkin vaikka silityspuuhiin, vaikka se ei kuulukaan lempparihommiini:)

    VastaaPoista
  6. Oi, nyt se on selvä! ;) Mun on hankittava kans tollaset pullot. :) Mulla on jo sellanen pikkunen laatikko pöydällä, missä mulla on kaikki pesuaineet, mutta en oo päässy vielä näin pitkälle sisustamisessa täällä uudessa kodissa. :) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  7. Arjen kauneutta tosiaan. Mulle onkin tuttu toi silitysvesi. Ei ole mikään niin ihanampaa kuin raikas puhdas viikattu pyykki!!

    VastaaPoista
  8. Oi miten kauniita kuvia ja tuollahan on ilo silitellä pyykkiä ja ihania pulloja kauniin värisine pesuaineineen, tuollaisia tiloja arvostaa silloin eniten, kun niitä ei ole ja sellainen jolla tuollainen tila pyykkihuollolle on..sillä meillä minä silitän makkarissa, ensin haen silityslaudan vaatehuoneesta, sitten haen silitysraudan jostakin minne sen olen laittanut eli etsin ensin...sitten haen pyykit pesuhuoneesta ja ladon sängylle ja sitten silitän ja väistelen jos mieheni pitää päästä vaatehuoneeseen...eli tämmöinen pikku urakka jo ennenkuin pääsen silittämään..siksi sitä ihastelee näitäkin tiloja joita ei itsellä ole niin ihan toiselta näkökulmalta...siis isolla vau ja kaunista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että saat sinäkin joku päivä oman silityspaikan ja kodinhoitohuoneen. Entisessä kodissa silittelin keittiössä.

      Poista
  9. Aivan ihania pulloja, kyllä minäkin mielelläni pyykkiä pesisin jos olisi noin ihanat välineet ;) :) Kyllä näyttää niin hienolta ja ihanalta, oikein kutsuvat luokseen :)

    VastaaPoista
  10. Ihanan reipas olet kun silität.. mä olen niin laiska siinnä hommassa :D Todella suloiset pyykkäys apajat siellä onkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mullakin kerääntyy pyykkivuori kun en ole aina reipas. :)

      Poista
  11. Nyt tiedän miksi pyykkääminen ei huvita ja meidän pyykkivuoret kasvavat korkeammiksi kuin Kilimandjaro; mulla ei ole noin ihanaa kodaria <3
    Täytyypä tarkistaa lottokuponki....

    VastaaPoista
  12. Voi, miten ihanasti olet laittanut pyykkihuollon! Ei ihme, jos kotihommat houkuttaa noin kauniissa ympäristössä. <3

    Mukavaa alkuviikkoa!

    VastaaPoista
  13. Kyllä sinun kelpaa, kertakaikkisen kaunis kodinhoitohuone! Minä vasta haaveilen siitä, tällä hetkellä kaikki on "rempallaan". Mutta silti rakastan laittaa pyykkiä, vaikka sitä ei kukaan usko!!! Hyvä idea huuhteluaineille nuo lasipullot, miksi en ole itse keksinyt? Siispä kopioin idean sinulta ;)

    VastaaPoista
  14. Aivan ihana kodinhoitohuone! Tuolla minäkin voisin innostua silittämisestä! ;)

    VastaaPoista
  15. Vastaukset
    1. Kiitos, välillä on siistiä ja välillä sekamelskaa.

      Poista
  16. Kiitos kivoista ideoista, itse tykkään silittää ja huoltaa pyykkiäkin:) Voisin vaikka kopsata idean noista huuhteluaineista ja pyykkipesuaineen säilytysjutuista -Kivannäköisiä:) Kodari on meillä vielä kesken, haastavaa 20 neliön puunaamista;)

    VastaaPoista
  17. Lasipullot on niin paljon kauniimpia kuin kaupan muovipullot että taidan laittaa itsekin nätisti esille, kiitos kauniista ideasta! :)

    VastaaPoista
  18. Achei as garrafas de vidro uma ideia super gira! Parabéns pelo seu blog!

    VastaaPoista
  19. Hih, voitkos tulla meillekin selättämään mökkiviikon jälkeisen pyykkikasan :D
    Ihanat kuvat kodarista, kyllä tuolla kelpaakin puuhastella!

    VastaaPoista
  20. Kiva idea laittaa nuo pyykinpesuun liittyvät aineet tuollaisiin pulloihin ja purkkeihin! Taidan napata Sinulta tämän idean, joten kiitos siitä!

    Tykkään myös silittämisestä ja olen kanssasi samaa mieltä, että vaatteet ja kodin tekstiilit pysyvät nätimpinä kauemmin kun ne huoltaa oikein.

    VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!