sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Syksy sopassa

Työkaveri mainitsi viikolla tehneensä sosekeittoa. Viikonlopun ruoaksi valikoitui meillä siis värikäs soppa syksyisissä väreissä.


Kaapista löytyi muutama pikkuisen nahistunut porkkana, kukkakaalia, pari pottua ja perjantaina työpäivän päätteeksi nappasin vielä bataatin kaupasta. Mausteeksi hyvää tekeviä valkosipulin kynsiä.





Keitin ainekset kattilassa pehmeiksi, laitoin hiukan keitinlientä, 4 valkosipulin kynttä ja pehmenneet juurekset tehosekoittimeen ja sekoittelin sileäksi sopaksi. Kaadoin sopan vielä takaisin kattilaan ja lämmittelin liemikuution kanssa maistuvaksi makupalaksi. Kerma notkisti sopan suuhun sopivaksi. 



Tämä oli paras vegesoppa ikinä!

Hanni

13 kommenttia:

  1. Ooo, tätä täytyy testata. On tehnyt jo monta viikkoa mieli jotain kasvissoppaa mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Sunnuntai iltapäivän pihatöiden päätteeks maistuis kyl.. Kiitos muistutuksesta ja ohjeestakin. :) Mukavaa sunnuntain jatkoa teil.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen höyryävä soppa onkin just oikea eväs pihatöiden jälkeen. Lämmittää sisuskaluja mukavasti ja sitten on kiva pötkähtää päiväunille =D

      Poista
  2. ...ja mitä ruotsalainen åtuossa tekee...:DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soppa oli vielä parempaa seuraavana päivänä.

      Poista
  3. Namskis. Meillä on kanssa kasvissosekeitto perheen naisväen ihan suosikkiruoka. Mä teen sen yleensä vain porkkanasta ja bataatista (mä jotenkin aina unohdan perunan), kasvisliemikuutio joukkoon ja sauvasekottimella sileäksi. Joskus laitan joukkoon lopuksi vielä kookosmaitoa, toisinaan ranskankermaa tai smetanaa. Ihan herkkua sekin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi kookosmaito on kokeilemisen arvoinen lisä =)

      Poista
  4. Keitot ovat hyviä. Nostin eilen loput palsternakat maasta ja pyöräytin niistä sosekeiton - oli kyllä hyvää. Tuo sinunkin soppasi näyttää tosi herkulliselta, otampa lounaslistoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palsternakkaa tulee käytettyä harvoin. Tarttis varmaan kokeilla!

      Poista
  5. Keitot lämmittävät ihanasti :)

    VastaaPoista
  6. Ihanan näköistä ja energisen väristä soppaa, nuo ovat niin parhaita!

    VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!