tiistai 2. syyskuuta 2008

Flunssa ja kirjallisuuden lumoissa

Vietän kotipäivää töistä, sillä olen saanut flunssapöpön ja Loviisan-matka ei tehnyt yhtään hyvää orastavalle kurkkukivulle. Tyhmänä lähdin merenrantakaupunkiin ilman takkia. Tuuli oli kylmä ja tietenkin vilustuin entisestään. Nyt sitten niiskutan kotona ja poden lihassärkyä, jota esiintyy aina, kun olen vähänkin sairaana. Lihassärky vie kaikki voimat. Onneksi jaksan kirjoittaa koneella, että on jotain intoa tässäkin päivässä.

Ravaan sängyn, ompelukoneen ja tietokoneen väliä, etten pääse pitkästymään. Siirryin juuri tietokoneelle, sillä ompelukoneen alapuolasta loppui lanka enkä jaksanut heti puolata uutta lankaa. Nappasin muutaman kuvan uusimmista kirjoistani, joita voin suositella muillekin lukutoukille tai katselutoukille. "Menneen ajan tunnelmaa" (Suomalainen kirjakerho 24,90 euroa), "Ihanat kukat" (Suomalainen kirjakerho 4,90 euroa), "Kodin sisustajan kirja" (Femmatori 2 euroa), "Iloiset lastenhuoneet" (Huuto.net 7 euroa).


Tässä "Menneen ajan tunnelmaa"-kirjassa on houkuttelevia kuvia ja kirjan loppuosassa ompeluohjeita mm. pyykkipussiin, pehmopupulle, tyynynpäällisiin, verhoihin jne. Ohjeet vähän samaan tyyliin kuin Tone Finnangerin Tilda-kirjoissa. Tuossa yläpuolella olevassa kuvassa on kiva lippunauha. Ajattelin kokeilla sellaisen ompelua kunhan tästä voimaannun.


Kirjassa on niin kauniita kuvia, että se on sinällään viihdyttävä vaikka ei tekstejä jaksaisi lukeakaan.
"Iloiset lastenhuoneet"-kirjassa on tosi kivoja vinkkejä eri-ikäisten lasten huoneiden sisustamiseen. Tuo alimmassa sinisävyisessä kuvassa oleva kello-idea on loistava. Maalataan seinään erivärisiä ympyröitä ja asetetaan ympyröiden keskelle eri ajassa olevia kelloja kuvastamaan ympäri maailmaa olevia kellonaikoja.

4 kommenttia:

  1. Voi kurjuus että sairaus on vienyt voimat! Onneksi sinulla on noin mukavaa kirjallisuutta! Paranemisiin.

    VastaaPoista
  2. Pikaista paranemista! Pakko saada tuo menneen ajan tunnelmaa, näyttää niin ihanalle :)

    VastaaPoista
  3. Mielenkiitoisia kirjoja! Täytyykin sinun innostamana tehdä kirjastoon vierailu, paranemia sinne sinulle!

    VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!