tiistai 2. syyskuuta 2008

Loviisa ja Wanhassa Wara parempi

Tässäpä nyt tunnelmia Loviisasta sunnuntaina 31.8.2008. Retki oli oikein onnistunut! Kauniita koteja ja ihania ostosmahdollisuuksia markkinoilta, kirpputoreilta ja pihakirppiksiltä. Sattuipa siellä olemaan pari sisustusliikettäkin avoinna.
Täytyy todellakin nostaa hattua niille perheille, jotka ovat aloittaneet vanhojen talojen korjausrakentamisen saadakseen itselleen unelmien kodin. Eksyimme ystävättäreni kanssa mm. ikivanhaan hirsitaloon, joka oli ihan alkutekijöissään. Sanotaan, että vain hirsiseinät oli pystyssä, lattiassa poikkihirret niin että maa näkyi talon alta. "Talon" sisälle oli asennettu yhteen tilaan kyltti jossa luki, että "tähän tulee keittiö". Nyt oli vaikeaa kuvitella keittiötä siihen kohtaan...Tarvitaan varmasti rautahermot ja yliannostus pitkäjänteisyyttä sekä suurta rakkautta taloa kohtaan, että jaksaa viedä tuollaisen projektin loppuun. Iso tukko rahaakin todennäköisesti tarvitaan. Harmi, kun en tajunnut ottaa kuvaa tuosta kohteesta.

Alla kuitenkin muutamia kuvia kodeista, joissa oli mukava tunnelma. Toivottavasti omistaja ei loukkaannu kuvista jos sattuu vierailemaan sivullani. Kuvasta tosin ei selviä kenen kodista on kyse enkä sitä itsekään tiedä. Kuvat ovat eri kodeista.


Suurkiitos niille loviisalaisille perheille, jotka ovat asettaneet kotinsa tuhansien ihmisten nähtäväksi. Oli mukavaa vierailla teillä ja tulen uudelleenkin kylään, sitten ensi vuonna!

Reissulla tuli vastaan paljon kaikkea uutta ja ihmeellistä nähtävää, mutta kaksi kuvauskohdetta jäivät erityisesti mieleen:


Tämä hurjan kokoinen lemmikki-kilpikonna kuljeskeli yhden torpan pihassa ihmisten pällisteltävänä. Asuu kesät pihamaalla ja talveksi pääsee sisätiloihin. Taitaa olla hyvät oltavat, kun oli niin isoksikin kasvanut.

Ja sitten tämä pikkuruinen talo,joka on MEHILÄISTALO. Talossa asui kuulemma vielä 1950-luvulla mehiläisiä. Tuotanto on siis lakannut muutama vuosikymmen sitten. On oikein arkkitehdin suunnittelema ja sisällä oli sellaisia laatikoita tai kennoja joissa mehiläiset majailivat. Uskomaton mökki! On varmaan tuottanut hunajaa oikein kunnolla, kun asukeista on pidetty hyvää huolta.


LOPUKSI:


Nooralle terveisiä ja kiitos hyvästä seurasta!

2 kommenttia:

  1. Kiitos myös itsellesi mukavasta seurasta ja kyydistä!Oli kyllä mukava tapahtuma eikä tosiaan omakaan remontti enää ahdista kun näki mihin jotkut ovat ryhtyneet! Yritähän parannella flunssaa, minullakin sama vaiva. Lykkäsin ruokaan valkosipulia niin että on kauhea käry! Senhän pitäisi auttaa...

    VastaaPoista
  2. Mukavan kuuloinen retki teillä ollut ja ihania kuvia ja kirjoja sinulla. Toipumisiin. Itsekin saikulla juuri flunssan takia. Lihassärky oli jotain ihan hirvittävää. Ei paljon koneellakaan ole viitsinyt olla. Puhti pois ihan totaalisesti.

    VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!