sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Jouluvalmisteluja

Tästä, se lähtee...jouluvalmistelut =D Tajusin tuossa viime viikolla, että jos haluan saada jouluisen isoäidinneliöpeiton jouluksi, on aloitettava aherrus jo nyt. Laskin, että ainakin 80 neliötä pitää tehdä ja hyvin olen aikataulussa =D Kyllä minä jouluksi peiton saan.

Ajatus kehittyi, kun ostelin alelankoja varastoon. Novitan lankoja on ollut tosi hyvissä aleissa, joten niitä on kasapäin odottamassa virkkaajaa. Ihanaa virkkailla pimeinä iltoina. Tosin kesän jälkeen olis opinnäytetyön tekeminenkin joten saa nähdä kuinka paljon todellisuudessa virkkailen.



Tähän peittoon käytin viininpunaista, roosaa, pinkkiä, luonnonvalkoista, harmaanbeigeä ja beigeä. Langat 7 veikkaa ja osa halpoja akryylilankoja. Työstin nelosen koukulla.



Punaisella värillä mennään eteenpäin. Postiluukkuun tuli tällainen inspiroiva kirja. Punavalkoisia tilkkutöitä. Hiukan Tildamainen kirja.

Kävin kangastukussakin tässä viikolla ja ostin punavalkoisia kankaita. Osa pinon kankaista tosin on aikaisemmista kangasvarastoistani, mutta kehittelin tuohon jo seuraavan tilkkupeiton ainekset. Aloitan, kunhan saan 3 tekeillä olevaa peittoa ensin valmiiksi.





Nyt lähdemme Muorin kanssa ravintolaan ruokailemaan. Hauskaa sunnuntaita!

30 kommenttia:

  1. Ihana peitto tuloillaan. Pitäisi kans skarpata tuon mun isoäidinneliöprojektin kanssa...;)
    Tervetuloa pohjanmaalle, melko lähelle tulette! :)

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Siis niin ihanat värit tuossa peitossa, herkulliset!

    Mä olen koko kesän pähkäillyt milloin aloittaisi jouluiset työt, siis lähinnä ristipistot, mutta kun syksyisetkin on niin kivoja, niin ne on ollut nyt etusijalla.

    Näissä vuodenaikajutuissa pitää aina olla edellä aikaansa, että on sitten valmista kun se ajankohtainen vuodenaika koittaa.

    VastaaPoista
  4. Olen aika hulluna isoäidinneliöihin ja tuo peitto on ihanissa väreissä <3 Tosi nätti!!

    VastaaPoista
  5. Hyvissä ajoin olet jouluvalmisteluissa liikkeellä, hieno homma. Itsellä kaikki jää aina viimetippaan. Ihania värejä kaiken kesäisen hempeiden värien keskellä =)

    -Tuija-

    VastaaPoista
  6. Hihi,just eilen mietin-kun luin Emilian postausta syksyisestä tunnelmasta-että kukahan tänä vuonna ehtii ensimmäisenä kertomaan jouluvalmistelujen aloittamisesta ;D

    Vaikka meneehän se punainen muulloinkin kun jouluna.

    Kivoja ovat!

    Bon appetit! ;)

    VastaaPoista
  7. Ihana peitto tulossa jouluksi, mutta ei kuitenkaan liian jouluinen. Kaikenlaista käsillä näperään, mutta käsityöt ovat jääneet...harmi.

    VastaaPoista
  8. Todella kaunis peitto! Ja myös kankaat, punainen on ihana väri. Sopii joka vuodenaikaan.

    VastaaPoista
  9. Kaunis peitto! Nauratti oikein, jouluvalmistelut, kun juuri itse tänään suursiivouksen yhteydessä mietin että kohtahan se on joulu ja mitenhän sitä kotia sitten koristelisi :)

    VastaaPoista
  10. Hyvä, että olet ajoissa. Minullakin on joulu vilahtanut silloin tällöin mielessä, mutta olen sen sulkenut vielä tehokkaasti pois :)

    VastaaPoista
  11. Voi kun olisi ihana tuollainen jouluinen isoäidinneliöpeitto. Harmi vaan ettei ole tullut lanka-aleista ostettua mitään punaista :(

    Mulle tuli Jujusta tuo sama kirja, kauniita kuvia, ihan ok ideoita ja voihan ne halutessaan toteuttaa myös muunkin värisinä...

    Laura

    VastaaPoista
  12. Voi ihana peitto tulee kyllä. Suloiset värit! Mukavaa pohjanmaan reissua minnepäin pohjanmaata asetutte?

    VastaaPoista
  13. Ihania värejä! Olen miettinyt myös punavalkoista/Tildatyyppistä sisustusta pienemmän tyttömme tulevaan huoneeseen. Tuo kirja vaikuttaa hyvältä! Ja löysin lähes 70v vanhat vauvanvaunut isovanhempien vintiltä, jotka pitäisi kunnostaa (kuva blogissani) ja niihinkin voisi sopia jotain tuon tyyppistä...

    VastaaPoista
  14. Aivan ihana peitto. Kehtaakohan täällä edes kuiskata, että mun ajatukset kierähti jo hyvän matkaa joulua kohti viime viikolla, kun kesälomamatkalla hankin pari joululahjaa...

    VastaaPoista
  15. Ihana peitto tulossa! Kuinka hyvältä tuo punainen näyttääkään...niin mansikkaiselta, mutta ihan ehdottomasti se kuuluu jouluunkin.

    Mä olen vielä saanut pidettyä joulun pois mielestä...

    Mukavaa alkavaa viikkoa!
    -kisu-

    VastaaPoista
  16. Jänskä...vaikka kesän hempeät värit ovatkin käytössä,niin punainen se vaan alkaa vetää puoleensa,minullakin ,ja ei se mikään hassumpi väri ole kesälläkään....ihania kankaita sulla...mistä tukusta olet ne ostanut ja mistä tilannut tuon kirjan...kiinnostais tuo kirja tilata:)

    VastaaPoista
  17. Heippa vaan kaikille! Mulla ei ole joulu muuten hiipinyt mieleen, mutta tuo peitto oli pakko laittaa alulle =D

    Ja näyttäishän täällä olevan muitakin jotka ovat raottaneet pikkuisen ovea joululle =D

    Nonnukalle: olemme menossa Kauhavalle ja poiketaan varmaan Lappajärvelläkin.

    PikkuBertalle: Kirja tuli JUJU-kerhosta, hinta postikuluineen oli jotain 25 euroa. Kankaat ostin Kangastukusta Hyvinkäältä.

    Nyt kutsuu Loviisa!

    VastaaPoista
  18. Maalaiselämän Johannelle: ajattelinkin, että asutte jossain siinä kulmilla. Olis ollut NIIIN mukava nähdäkin livenä!

    VastaaPoista
  19. Hei vielä...itsekin päätin alkaa bloggaajaksi. Kurkistakoon ken tahtoo :)http://villahovineloa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  20. Ihanan inspiroiva postaus!! Kyllä punainen vaan kuuluu jouluun, tuli ihan joulu fiilis :)Mielettömän Ihana peitto ja kiitos kirja vinkistä, täytyykin pistää kosrvan taakse :)

    VastaaPoista
  21. Oih ihanaa, jouluvalmisteluja! =)

    Onpa kyllä kaunis peitto, äitille yritin jo vihjailla että minä haluaisin kans tuollaisen jouluversion=)

    VastaaPoista
  22. Ihana peitto tuloillaan!
    Niin herkulliset värit =)

    VastaaPoista
  23. ihana blogi ja ihana isoäidinneliö peitto. Pitäisi opetella kutomaan ja virkkaamaan kun äitini on todellinen taituri tässä ja itsellä peukalo keskellä kämmentä.

    Saanko udella,missä kangastukussa käyt ostoksilla?

    VastaaPoista
  24. Ihania kesäisiä ja jouluisia, hih, kuvia! Mukava lukea jutustelujasi pitkästä aikaa! Nuo peitot on niin kuolattavan ihania että yksi päivä vielä sellaisen sulta tilaankin hih ;)
    ihanaa pohjanmaan reissua, ajelkaa varovasti!

    VastaaPoista
  25. Sinulla on aina niin valtavan kauniita käsitöitä täällä. Niinkuin tuo kuvan virkattu peittokin.
    Myös nuo ostamasi kankaat näyttävät ihanille. Niistä tulee varmasti kaunis tilkkupeitto.

    VastaaPoista
  26. Heissan Hanni,

    Ja mä kun luulin olevani elokuussa eräs vuosi aikaisessa Joulun kanssa? Hihhii... Kyllä mulla nytkin on joulu vilahdellut sillon tällöin mielessä...

    Ihana peitto ja sopii minusta hyvin myös kesäänkin!! <3 Olisipa ihana oppia virkkaamaan itsekin, vasta neulominen harjoittelussa...

    Mukavaa loppukesää!!

    VastaaPoista
  27. Vitsit ku ihana peitto, punainen on mun lemppariväri läpi vuoden:) Ja tietkös, kun mulla oli ihan samanlaisesta kuviosta ja väreistä pienenä sellanen pontso josta tykkäsin ihan hirveesti, pitääkin mennä mummilaan kaiveleen kaappeja, jos vaikka se vielä löytyisi!

    VastaaPoista
  28. Wau mitkä värit!!!
    Uskomaton työ! Ihana kangaspinkka josta tietenkin syntyy mitä ihanimpia juttuja sinun taitavissa käsissäsi!!!

    Hyvää viikonjatkoa1
    -Pia-

    VastaaPoista

Tulen iloiseksi kommentistasi!